Recept van Mats - Pork racks uit de pan met mosterdsaus en molsla

Grillen kan, maar pork racks kunnen ook prima in de pan! - Hoofdgerecht - 4 personen

Pork racks uit de pan met mosterdsaus en molsla

Molsla
Paardenbloemen worden gegeten. De bladeren worden hiertoe overdekt met zand, waardoor ze verbleken. Ze worden dan molsla genoemd. Eigenlijk net als we doen met witlof en asperges. Vroeger werd in de lente in molshopen naar gebleekte paardenbloem-bladeren gezocht, vandaar de naam molsla.  Molsla wordt op diverse markten in Europa als malse voorjaarsgroente aangeboden. In Nederland en België is het niet ruim verkrijgbaar. In Italië is een nauwe verwante van molsla, cicoria (waar ons woord cichorei weer verwant aan is) zeer in trek. Uit dezelfde familie komen de. Krulandijvie, beter bekend als frisée, witlof, roodlof en radicchio. Kenmerk voor de hele familie is de intens bittere smaak.

Ingrediënten

Maak uw keuze:

2 stuk(s)
per 500g
€ 8,60
2 stuk(s)
per 700g
€ 11,65

En verder:

naar behoeven Boter
Grove mosterd
1 krop Molsla
1 Sjalot
1 scheut Wijn, liefst rosé
100 ml Room

Eventueel:

1 stuk(s)
€ 1,30
naar smaak Zout & peper uit de molen
Producten

Stap voor stap

Voorbereiding:

Was de molsla zo grondig als u kunt. Driemaal spoelen is geen overbodige luxe. Kruid de pork racks. Niet teveel zout, de speciale marinade bevat ook al zout.

Bereiding:

Zet de gehakte sjalot aan met wat boter tot zij glazig begint te worden. Blus af met de wijn. Voeg de mosterd toe. Laat de wijn zo goed als helemaal verdampen en voeg dan de room toe. Laat zachtjes doorkoken tot de saus mooi gebonden is. U kunt ook even kijken naar dit recept voor mosterdsaus. Gaar ondertussen de molsla in wat boter, liefst in een wok. Bak de racks in hete boter, ongeveer 5 minuten per zijde. Klaar!

Serveertip:

Pork racks uit de pan met mosterdsaus en molsla

Een in de schil gekookte aardappel is hier lekker bij.

Wijntip:

Pork racks uit de pan met mosterdsaus en molsla

Een Beaujolais lijkt ons een goed idee. Een Fleurie bijvoorbeeld