Recept van Mats - Ribkarbonade van de grill

Barbecuerecept - 6 personen

Ribkarbonade van de grill

Eerst de aardappelen:

  • Kook de aardappelen in de schil beetgaar.
  • Snij ze open en vul ze met een flinke lepel Heks'nkaas. Zet op een warme plek en laat ze rusten zodat de kaas in de aardappel kan trekken.

Dan de venkel en de courgettes:

  • Was de courgettes, snij ze, snij de venkels en stoof alles langzaam in wat boter, het liefst in een wok.
  • Breng op smaak met zout.

Bereiding van ribkarbonade:

  • De ribkarbonades kruiden naar smaak met zout en peper en een beetje knoflook. U kunt ook ons meerdanvlees.nl kruidenmengsel gebruiken.
  • Smeer ze iets in met olijfolie en
  • grill ze op een hete barbecue of grillplaat tot ze gaar zijn. U kunt de garing controleren met een kernthermometer (65° C) of door een kleine inkeping te maken met een mes en te "spieken". Ervaren barbecueërs bepalen de garing van het vlees door er met een vinger op te drukken: klik hier om die methode te leren. Klaar!

 Wijntip:
Een fruitige witte wijn of een rosé. IJskoud.

Ingrediënten

Maak een keuze:

4 stuk(s)
per 120g
€ 1,50
4 stuk(s)
per 150g
€ 1,75
4 stuk(s)
per 200g
€ 2,35

En verder:

1 stuk(s)
€ 19,95
2 Venkels
2 Grote courgettes
12 Middelgrote vastkokende aardappels
Heks'nkaas (of Boursin)
€ 3,15
naar smaak Knoflook
naar behoeven Boter
naar behoeven Olijfolie
naar smaak Zout
1 stuk(s)
€ 1,30
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Wok
Barbecue - BBQ
Barbecuegereedschap
Grillplaat