Recept van Yvonne - Rollade van varkensfilet met citroensaus, hartige griesmeel en cherrytomaten

Hoofdgerecht - 4 personen

Rollade van varkensfilet met citroensaus, hartige griesmeel en cherrytomaten

Een prachtig receptje uit de Franse keuken.
Dit is echthet proberen waard. Wie kent dat nou, de combinatie van varkensvlees en citroen. En toch pakt dat zalig uit. Dit recept is het bewijs. Een lekkere varkensfiletrollade van meerdanvlees.nl en dit recept - een goddelijk combinatie!

Ingrediënten

1 stuk(s)
per 750g
€ 9,80
100 gram Amandelmeel
2 tn. Knoflook
1 takje Rozemarijn
3 takjes Peterselie
1 Citroen
naar smaak Zout en zwarte peper uit de molen
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Cocotte
Canneleur (citroentrekker)
Oven

Stap voor stap

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 210°C .

Pel de teentjes knoflook en verdeel ze overlangs in twee helften. Steek deze halve knoflookteentjes in de varkensrollade op ongeveer gelijke afstand van elkaar zodat de smaak straks goed wordt verdeeld.  

Borstel de citroen goed af onder stromend water. Haal met een citroentrekker de schil er in zo lang mogelijke draden vanaf. Ontpit het vruchtvlees en snij het in grove dobbelstenen. Doe dit vruchtvlees in de cocotte, samen met de citroenschil, de (hele) rozemarijn en de (hele) peterselie. Breng op smaak met zout en peper. 

Bereiding:

  • Sluit de cocotte af met en deksel en zet haar in de oven.
  • Braad de rollade 1 uur.
  • Voeg nu de gemalen amandelen toe
  • Sluit de cocotte weer en braad nog eens een half uur. Niet roeren of mengen!

Serveertip:

Rollade van varkensfilet met citroensaus, hartige griesmeel en cherrytomaten

Haal de rollade uit de pan. Zeef de jus. Snij de rollade in plakken, leg deze op de borden en giet er wat van de citroensaus over.  Als garnituur kunt u het beste in de Franse stijl blijven: probeer eens een salade van cherrytomaten met verse koriander en balsamico, en, in plaats van de eeuwige aardappel, een warme, hartige griesmeel met rozijnen (ja, u hoort het goed! ). 

Wijntip:

Rollade van varkensfilet met citroensaus, hartige griesmeel en cherrytomaten

Een rode Anjou, een rode Bourgueil of een rode Côtes de Provence. Heerlijk...