Recept van Mats - Runderlever op z'n Italiaans met verse salie en uien - fegato in padella

Recept uit de traditionele Italiaanse keuken - Hoofdgerecht - 4 personen

Runderlever op z'n Italiaans met verse salie en uien - fegato in padella

Bereiding:
Snij halve ringen van de uien. Smelt de helft van de boter en gaar de ui hierin. Breng op smaak met zout en blus af met de wijn. Laat dit zacht indampen gedurende 8-10 minuten. Maak in een koekenpan de rest van de boter heet en bak hierin de leverstreepjes op hoog vuur (ongeveer 2 minuten). Breng op smaak met peper en zout en temper de warmtebron. Stroop de bladeren van de salviatak af en doe deze bij de lever. Schep enkele malen om. Doe nu de uien erbij en serveer zo heet mogelijk. Klaar!

Wijntip:
Dit recept draait vooral om de lever. Deze heeft een duidelijke tendens naar het zoet-bittere. De salie geeft aan het geheel een aromatische boost die in principe in één lijn ligt. Aangezien dit gerecht niet erg vet is, kunnen we kiezen voor een witte wijn met een mooie structuur, zowel wat zachtheid en alcoholgehalte betreft, als wat de sterkte en de duur van de neus aangaat. Een mooie witte Pomino uit Toscane, op fust gerijpt, zou prima passen. Een goede, eerlijke, houtgerijpte Chardonnay uit de nieuwe wereld ook.

 

Ingrediënten

Maak een keuze:

600 gram in reepjes
per 200g
€ 1,90
600 gram in reepjes
per 200g
€ 4,15

En verder:

2 fikse el. Boter
1 takje Salie
150 ml Droge witte wijn
2 Grote uien
naar smaak Zout & peper uit de molen
Producten