Recept van Yvonne - Salade van gegaarde sukadelap
Kijk, en zo maak je van iets heel ouderwets iets heel leuks! - Maaltijdsalade - 4 personen

Voorbereiding:
Als u een voorgegaard lapje bij ons koopt, bent u zo klaar. Gaat u liever voor eigen inbreng, snij dan 2 sukadelapjes af en gaar ze zoals u gebruikelijk doet. Laat ze afkoelen. En nu aan de slag met de salade!
Bereiding:
Was de sla en scheur wat bladeren op elk bord. Snij de koude sukadelap in flinterdunne reepjes. Dresseer de kruiden op het bord zoals in de afbeelding. Klaar!
Serveertip:
Kan als maaltijdsalade, kan ook als voorgerecht. Garneer af met een plakje appel. Serveer met de mierikswortelsaus.
Wijntip:
Een witte met een mooie zuurgraad, droog maar afgerond: Een witte Elzasser. Sylvaner of Chasselas.
Ingrediënten
Maak een keuze: |
|||
2 stuk(s) |
per 80g
|
€ 2,00 | |
2 sukadelapjes, zelf garen |
per 100g
|
€ 1,70 | |
Snij 2 sukadelapjes, zelf garen |
per 2000g
|
€ 28,80 | |
Snij 2 sukadelapjes, zelf garen |
per 2000g
|
€ 48,40 | |
2 sukadelapjes, zelf garen |
per 100g
|
€ 2,95 | |
En verder: |
|||
1 kleine | Romeinse sla | ||
Verse tuinkruiden, zoals: |
|||
. | Basilicum | ||
. | Dragon | ||
Maak een keuze: |
|||
2 el. | Mierikswortelmayonaise | ||
2 el. | Mierikswortelsaus | ||
En verder: |
|||
1 | Goudreinette | ||
naar behoeven | Witte wijnazijn | ||
naar smaak | Zout & peper uit de molen | ||