Recept van Mats - Salade van gegrilde parelhoenfilet met balsamicovinaigrette

Barbecuerecept! - Maaltijdsalade - 4 personen

Salade van gegrilde parelhoenfilet met balsamicovinaigrette

4   parelhoenfilets
3   courgettes
12   cherrytomaten
20 gr. parmezaanse kaas of Grana Padano
3 el gehakte bieslook
2 el grof gekneusde walnoten
    Voor de vinaigrettesaus: 
    Balsamico azijn
    walnotenolie
    zout & peper

Voorbereiding:

 Wrijf de filets licht in met wat olie. Grill ze ongeveer 5 minuten in een gloeiend hete koekenpan zonder verdere toevoeging van vetten, of op de barbecue. Laat ze afkoelen.

Bereiding:

Trancheer de filets. Snij de courgettes in heel fijne plakjes. Snij de cherrytomaatjes door de helft. Doe het geheel in een ruime saladekom. Maak met een kaasschaaf krullen van de parmezaan. Hak de bieslook. Voeg deze ingrediënten toe aan de salade. Doe nu ook de parelhoen erbij. Voeg als laatste de noten toe. Maak een lichte vinaigrette van de walnotenolie en de balsamicoazijn en breng op smaak met zout en peper. Schep de salade een paar keer voorzichtig om, arrangeer op borden en serveer met de vinagrette apart. Klaar!

Tip: 

Een kruidige witte wijn, zoals een mooie witte Bourgogne past hier uitstekend bij. De liefhebbers van rode wijn raden wij een Fleurie aan.

Ingrediënten