Recept van Mats - Salade van gegrilde parelhoenfilet met balsamicovinaigrette

Barbecuerecept - Maaltijdsalade - 4 personen

Salade van gegrilde parelhoenfilet met balsamicovinaigrette

Voorbereiding:

  •  Wrijf de filets licht in met wat olie.
  • Grill ze ongeveer 5 minuten in een gloeiend hete koekenpan zonder verdere toevoeging van vetten, of op de barbecue.
  • Laat ze afkoelen.

Bereiding:

  • Trancheer de filets.
  • Snij de courgettes in heel fijne plakjes.
  • Snij de cherrytomaatjes door de helft.
  • Doe het geheel in een ruime saladekom.
  • Maak met een kaasschaaf krullen van de parmezaan.
  • Hak de bieslook.
  • Voeg deze ingrediënten toe aan de salade.
  • Doe nu ook de parelhoen erbij.
  • Voeg als laatste de noten toe.
  • Maak een lichte vinaigrette. Gebruik ons recept maar gebruik walnotenolie en witte balsamicoazijn.
  • en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de salade een paar keer voorzichtig om, arrangeer op borden en serveer met de vinagrette apart. Klaar!

Wijntip:
Een kruidige witte wijn, zoals een mooie witte Bourgogne, past hier uitstekend bij. De liefhebbers van rode wijn raden wij een Fleurie aan.

Ingrediënten

4 stuk(s)
per 440g
€ 9,40
2 Courgettes
12 Cherrytomaten
20 gram Parmezaanse kaas of Grana Padano
3 el. Vers gehakte bieslook
2 el. Grof gekneusde walnoten
150 ml Vinaigrettesaus (klik voor recept)
naar behoeven Olijfolie
naar behoeven Witte balsamicoazijn
naar behoeven Walnotenolie
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Koekenpan
Barbecue - BBQ
Barbecuegereedschap
Grillplaat
Kaasschaaf