Recept van Mats - Schouderkarbonade met satésaus en bami met roerbakgroenten
Heel simpel en oh zo lekker! - Hoofdgerecht - 4 personen

Voorbereiding:
- Kruid de schouderkarbonades met onze kruidenmix. U kunt ook kiezen om het vlees iets meer Oosters te kruiden door zout, ketoembar, gemalen sereh en djintan te gebruiken.
- Maak een mengsel van 4 eetlepels rijstolie en 1 eetlepel ketjap.
- Knijp er een teentje knoflook in uit.
- Marineer met dit mengsel (een uur lang in de koelkast) de karbonaadjes.
Bereiding:
- Haal de karbonades uit de marinade en bak ze in een hete koekenpan, zonder verdere toevoeging van vetten, om en om. Denk erom: Ketjap niet laten verbanden, dat veroorzaakt een stinkende rookwolk!
- Blus af met een klein beetje water en laat even doorgaren met een deksel op de pan, op laag vuur.
- Giet wat rijstolie in een wok en roerbak de wokgroenten.
- Voeg voor extra smaak wat vers gehakte knoflook (2 teentjes), gember (1 el.) en sereh (1 el.) en een scheutje ketjap toe.
- Kook de eiermie in zout water zoals op de gebruiksaanwijzing staat vermeld.
- Giet af en voeg toe aan de roerbakgroenten.
- Maak de satésaus warm.
- Trancheer de schouderkarbonades en serveer met de mie.
- Garneer af met de satésaus. Klaar!
Wijntip:
Wijntip? Hmm... Liever een glas ijswater of een biertje.
Ingrediënten
Maak een keuze: |
|||
4 stuk(s) |
per 200g
|
€ 2,55 | |
4 stuk(s) |
per 150g
|
€ 1,55 | |
4 stuk(s) |
per 200g
|
€ 2,05 | |
En verder: |
|||
1 stuk(s) |
|
€ 1,30 | |
400 gram |
|
€ 30,25 | |
400 gram | Eiermie | ||
1 pak | Chinese wokgroenten | ||
3 tn. | Knoflook | ||
naar behoeven | Rijstolie | ||
scheutje | Ketjap manis (zoet) | ||
naar smaak | Zout | ||
1 | Verse gember | ||
1 | Vers citroengras (sereh) | ||
1 | Droge sereh (poeder) | ||
1 | Djahé | ||