Recept van Mats - Schouderkarbonade met satésaus en bami met roerbakgroenten

Heel simpel en oh zo lekker! - Hoofdgerecht - 4 personen

Schouderkarbonade met satésaus en bami met roerbakgroenten

Voorbereiding:

  • Kruid de schouderkarbonades met onze kruidenmix. U kunt ook kiezen om het vlees iets meer Oosters te kruiden door zout, ketoembar, gemalen sereh en djintan te gebruiken.
  • Maak een mengsel van 4 eetlepels rijstolie en 1 eetlepel ketjap.
  • Knijp er een teentje knoflook in uit.
  • Marineer met dit mengsel (een uur lang in de koelkast) de karbonaadjes.

Bereiding:

  • Haal de karbonades uit de marinade en bak ze in een hete koekenpan, zonder verdere toevoeging van vetten, om en om. Denk erom: Ketjap niet laten verbanden, dat veroorzaakt een stinkende rookwolk!
  • Blus af met een klein beetje water en laat even doorgaren met een deksel op de pan, op laag vuur.
  • Giet wat rijstolie in een wok en roerbak de wokgroenten.
  • Voeg voor extra smaak wat vers gehakte knoflook (2 teentjes), gember (1 el.) en sereh (1 el.) en een scheutje ketjap toe.
  • Kook de eiermie in zout water zoals op de gebruiksaanwijzing staat vermeld.
  • Giet af en voeg toe aan de roerbakgroenten.
  • Maak de satésaus warm.
  • Trancheer de schouderkarbonades en serveer met de mie.
  • Garneer af met de satésaus. Klaar!

Wijntip:
Wijntip? Hmm... Liever een glas ijswater of een biertje.

Biertje

Ingrediënten

Maak een keuze:

4 stuk(s)
per 200g
€ 2,45
4 stuk(s)
per 150g
€ 1,50
4 stuk(s)
per 200g
€ 2,00

En verder:

1 stuk(s)
€ 1,30
400 gram
€ 28,65
400 gram Eiermie
1 pak Chinese wokgroenten
3 tn. Knoflook
naar behoeven Rijstolie
scheutje Ketjap manis (zoet)
naar smaak Zout
1 Verse gember
1 Vers citroengras (sereh)
1 Droge sereh (poeder)
1 Djahé
Producten