Recept van Yvonne - Shoarmagoulash met mousse van pompoen

Kliekjesdag! - Hoofdgerecht - 4 personen

Shoarmagoulash met mousse van pompoen

Dit is weer zo'n recept dat ontstaat wanneer je met leDe ogen naar een leGe koelkast staat te staren: Niks in huis, behalve wat left-overs. En dan blijkt later dat je op een waanzinnige combinatie bent gestoten. Probeer maar...

Ingrediënten

600 gram
per 750g
€ 11,05
400 gram Pompoen
1 Raap
1 Rode paprika
1 Ui
2 tn. Knoflook
1 Aardappel
1 Courgette
½ Aubergine
1 tl. Korianderzaad (hele korrels)
4 timbaaltjes Rijst
1 tl. Harissa
1 el. Tomatenpuree
1 el. Demi-glace (klik voor recept)
naar smaak Zout & peper uit de molen
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Timbaal 4

Stap voor stap

Bereiding:

Snij de pompoen in kleine blokjes (2-3 cm) en zet ze op met heel weinig water en wat zout. Laat ze op een matig vuur gaar worden. Giet ze af en pureer ze (met behulp van een staafmixer druk ze door een zeef). Laat het geheel iets inkoken en voeg dan sterk geconcentreerde kalfsfond (demi-glacesaus) toe voor wat extra smaak. Voeg de korianderzaadjes toe. Zout en peper. Laten rusten en warm houden.

Kook intussen de rijst.
Maak van de andere groenten een ratatouille. Pureer deze ook. Voeg er de harissa aan toe (uw Marokkaanse winkel heeft het). Bij gebreke kunt u proberen een halve lombok mee te stoven in de ratatouille, maar dan wel zonder zaadjes. 
Bak het shoarmavlees snel in een klein beetje olijfolie. Voeg het toe aan de gepureerde ratatouille. 
Vorm met een timbaaltje kegeltjes van witte gekookte rijst. Plaats deze in het midden van grote diepe borden. Schep de helft van het bord vol met de ratatouille, en giet de andere helft vol met de pompoenmousse. Garneer de rijst af met een vers korianderblaadje. Klaar!

Serveertip:

Shoarmagoulash met mousse van pompoen

Thee. Met tijm. Smaakt hier heerlijk bij! Gewoon een pot zwarte thee zetten, takje verse tijm erbij in, even laten trekken. Het liefste drinken uit van die schattige Turkse glaasjes met uitstaande rand. Zalig.

 

 HalloweenDit recept is een goede suggestie voor halloween.