Recept van Erik - Visfilet met beurre blanc

Recept met een ster - Hoofdgerecht - 4 personen

Visfilet met beurre blanc

Heerlijk, snel en simpel recept met een traditionele beurre blanc. Misschien voor sommigen aan de zware kant, maar bij vis is het WEL een supersausje!!

Bereiding:

  • Maak een beurre blanc volgens ons basisrecept en hou deze au-bain-marie warm.
  • Bak in een heel klein beetje gloeiend hete geklaarde boter de visfilets om en om in een koekenpan. Het vlees moet niet te gaar worden. Klaar!

Tip:
Er is een wijn die er als het ware voor geboren is dit gerecht te vergezellen: Witte Sancerre. En dan een wijn van de Silex-kant van de berg. Een Sancerre van de gaard “La Chatellenie” van Joseph Mellot zou een uitstekende keus zijn. De Sancerres met een kalkhoudende grond zijn net iets te zuur voor de combinatie met de botersaus.

Ingrediënten

Maak een keuze:

4 stuk(s)
per 150g
€ 4,95
4 stuk(s)
per 150g
€ 5,55
4 stuk(s)
per 150g
€ 5,10
4 stuk(s)
per 150g
€ 5,85
4 stuk(s)
per 110g
€ 3,35

En verder:

200 ml Beurre blanc (klik voor recept)
naar smaak Peper
naar smaak Zout
50 gram Geklaarde boter (klik voor recept)
Producten