Recept van Erik - Tuiles met sabayon van spumante en verse frambozen

Een vorstelijke afsluiting van uw culinaire avond - Nagerecht - 6 personen

Tuiles met sabayon van spumante en verse frambozen

Een prachtig dessert voor een vorstelijke afsluiting van uw culinaire avond. Dit recept heeft gewonnen in het populaire culinaire programma "Komen Eten" van SBS6. Dus, snel aan de slag!

Dit dessert is niet echt moeilijk maar er gaat wel wat tijd inzitten. Begin op tijd met de voorbereidingen.

Ingrediënten

Voor de sabayon:

6 Eierdooiers
6 el. Suiker
10 el. Spumante of half-zoete Prosecco

Fruit:

250 gram Frambozen

Gebak:

6 Tuiles (klik voor recept)

Garrnering:

1 Poedersuiker

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Garde
Bain-marie
Zabaglionebol of sabayonbol

Stap voor stap

Voorbereiding:

Maak 6 mooie tuiles in de vorm van een bakje (klik hier voor het recept) en bewaar ze op een droge plaats.

Bereiding sabayon:

Zet een sabayonbol (of een steelpan) in een grotere pan met water dat aan de kook wordt gehouden (bain Marie). Klop de dooiers met de suiker tot een luchtige en vrij bleke massa ontstaat. Voeg de wijn toe. Verwarm het geheel au bain marie onder voortdurend kloppen tot het geheel mooi schuimig en homogeen is. Verdeel de frambozen over de mandjes. Giet de sabayon er overheen.

Serveertip:

Tuiles met sabayon van spumante en verse frambozen

Bestrooi het geheel met wat poedersuiker. Klaar! Trouwens, dit is een heerlijk gerechtje voor Valentijnsdag!

Wijntip:

Tuiles met sabayon van spumante en verse frambozen

Een mooi gerecht verdient een mooie wijn. Bij dit dessert kunt u het beste een zoete Muscaatwijn serveren. Onze tip is de Zuid-Afrikaanse Rietvallei Red Muscadel.

 HulstDit recept is een goede suggestie voor uw kerstdiner.