Recept van Yvonne - Terrine van garnalen en zalm

Voorgerecht - 6 personen

Terrine van garnalen en zalm

Voorbereiding:

  • Giet room en melk bij elkaar in en
  • week daar het brood in.
  • Oven voorverwarmen op 150 graden.
  • Zalm pocheren en van vel en graten ontdoen.
  • Eieren splitsen.
  • Eiwitten stijf opkloppen.

Bereiding:

  • Doe ongeveer de helft van de zalm in een kom, samen met de broodpap, de 4 eierdooiers en de Cognac.
  • Zout en peper naar smaak toevoegen.
  • Goed mengen.
  • Voeg de opgeklopte eiwitten toe en spatel die voorzichtig door het mengsel.
  • Neem een aardenwerken terrine of een cakevorm  (liefst van siliconen, of anders bekleed met ovenpapier).
  • Stort op de bodem een laag van het mengsel.
  • Daar bovenop een laag garnalen.
  • Daar bovenop een laag middelgrote brokken van de overgebleven zalm.
  • Als laatste stort u de rest van het mengsel. 
  • Plaats de vorm au-bain-marie (in een braadslee met ongeveer 2cm warm water) in de oven.
  • Bak de terrine ongeveer 1,5 uur.
  • Kijk af en toe naar de kleur, laat die niet te donker worden.
  • Haal de terrine uit de oven, laat hem afkoelen en haal hem met zorg uit de vorm. 

Tip:
Deze terrine kun je koud en lauw eten. 

Tip:
Bij dit gerecht kun je eigenlijk overal terecht voor de wijn. Een Italiaanse Verdicchio past er prima bij, een Catalaanse Viña Sol, een Edelzwicker uit de Elzas, of een mooie Crozes - Hermitage uit het Rhonegebied. Voor de liefhebbers van een iets drogere wijn is een klassieke Entre Deux Mers aan te bevelen.

Hulst Dit recept is ook een goede suggestie voor uw kerstdiner .

paasbrunch Dit recept is leuk voor uw paasbrunch

Ingrediënten

Maak een keuze:

2 stuk(s)
per 150g
€ 5,10
1 stuk(s)
per 200g
€ 7,25

Maak een keuze:

200 gram
per 500g
€ 25,35
200 gram
per 500g
€ 14,35

En verder:

4 Witte boterhammen zonder korst
250 ml Room
250 ml Melk
1 Eieren
1 el. Cognac
naar smaak Zout & peper
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Terrine
Oven
Braadslee