Recept van Erik - Zeebaars met spinazie en gember-koriandersaus

Franse nonchalance en Franse wispelturigheid - Hoofdgerecht - 4 personen

Zeebaars met spinazie en gember-koriandersaus

Een opmerkelijk recept dat ontstaat met een Franse nonchalance en uitmondt in een even zo Franse wispelturigheid. Een prachtige combinatie van zilt en zoet, romig en scherp. Echt een aanrader.

Ingrediënten

4 stuk(s)
per 110g
€ 3,45
100 gram
€ 7,15
40 gram Verse gember
20 gram Zoete (stem)gember uit potje
100 ml Droge witte wijn
400 ml Visfumet - fumet de poisson
15 gram Verse koriander (gehakt)
800 gram Wilde spinazie
150 gram Cantharellen
naar behoeven Olijfolie
naar behoeven Boter
naar smaak Zout & peper uit de molen
Producten

Stap voor stap

Voorbereiding

Was de spinazie en kook deze een aantal minuten. Goed uit laten lekken. Was de cantharellen zorgvuldig. Kook ze 2 minuten in zout water en laat ze uitlekken.

Bereiding:

Snijd de beide gembersoorten in minuscule blokjes. Maak wat olie heet in een koekenpan. Doe de gember erbij en laat even zweten. Blus af met witte wijn en laat indampen tot de helft. Voeg daarna de visfumet toe. Breng aan de kook en laat weer indampen tot de helft. Giet het geheel door een zeef en zet de gember apart.

Schep nu de Mascarpone door het vocht en breng opnieuw aan de kook. Laat indampen tot u een mooie, iets stroperige consistentie krijgt. Breng op smaak met zout en peper. Voeg nu de gember en de verse koriander toe.

Doe een beetje boter en een beetje olie in een koekenpan. Zodra de boter schuimt, bakt u de zeebaars op hoog vuur op de huid. Na ongeveer 2 minuten is de zeebaars gaar. Maak ondertussen de spinazie en de cantharellen af door ze in afzonderlijke pannen warm te maken met een klontje boter. Warm de saus even op au bain marie.

Serveertip:

Dresseer de saus op een diep bord en leg de zeebaarsfilet er overheen. Garneer af met de cantharellen. Klaar!

Wijntip:

Zeebaars met spinazie en gember-koriandersaus

Gember is een sterk overheersende smaak. Wij raden u daarom aan bij dit gerecht een mooie Champagne te drinken. Elegante witte Bourgognes zoals een Chablis of een Mâcon passen ook uitstekend. U kunt ook eens proberen deze dis te combineren met een zoete (dessert)wijn.