Recept van Yvonne - Tong/zalmrolletjes met vissaus op een bedje van spinazie

Hoofdgerecht - 4 personen

Tong/zalmrolletjes met vissaus op een bedje van spinazie

  
   4-8      tong/zalmrolletjes
  250 ml  visfumet 
    1   el   witte wijn
              vers gehakte peterselie
  150 ml  crème fraîche
  500 gr   rauwe spinazie
                 zout &peper
   
    
Zalm en tong, altijd een succes op tafel!

Voorbereiding:

Maak een visfumet. U heeft ongeveer 250 ml nodig (anderhalf glas).

Kook de spinazie in zout water, giet af, en laat op een niet te koude plaats rusten. 

Zorg dat de visrolletjes ontdooid zijn. 

Bereiding:

Dompel de visrolletjes uiterst voorzichtig in de visfumet die NET niet kookt en pocheer ze 5 minuten lang. Haal de rolletjes uit de fumet en leg ze aan de kant op een niet te koude plaats. Reduceer de fumet op hoog vuur tot u ongeveer een koffiekopje overheeft. Doe de wijn erbij. Voeg geleidelijk de crème fraîche toe en breng op smaak met zout en peper. 

Maak de spinazie even warm met wat gesmolten boter en maak er een bedje van op de borden. Plaats daarna de rolletjes op het bedje en dresseer de saus er omheen. Als laatste besprenkelt u het geheel met vers gehakte peterselie.

Tip:
 
Het is een opgave om hier de juiste wijn bij te vinden. Zalm vraagt om een Montagny of een Pacherenc du Vic Bilh (Zuid-West Frankrijk), tong voelt zich veel beter op zijn gemak bij een Pouilly Fumé of een Puligny-Montrachet. We wagen de gok en gooien het over een andere boeg: De meest geschikte gemene deler is een niet te koude (15-18 graden) Côtes de Provence.   

Ingrediënten