Recept van Yvonne - Witvis/zalmrolletjes met vissaus op een bedje van spinazie

Hoofdgerecht - 4 personen

Witvis/zalmrolletjes met vissaus op een bedje van spinazie

  Zalm en witvis, altijd een succesvolle combinatie op tafel!

Voorbereiding:

  • Snij de zalm in 4 gelijke blokken
  • Snij van de witvis dune filets die om de zalmblokken passen en zet ze vast met tandenstokers of, als u heeft, siliconen trussing strings.
  • Kook de spinazie in zout water, giet af, en laat op een niet te koude plaats rusten.  

Bereiding:

  • Dompel de visrolletjes uiterst voorzichtig in de visfumet die NET niet kookt en pocheer ze 5 minuten lang.
  • Haal de rolletjes uit de fumet en leg ze aan de kant op een niet te koude plaats.
  • Reduceer de fumet ( laat inkoken) op hoog vuur tot u ongeveer een koffiekopje overheeft.
  • Doe de wijn erbij.
  • Voeg geleidelijk de crème fraîche toe en breng op smaak met zout en peper. 
  • Maak de spinazie even warm met wat gesmolten boter en maak er een bedje van op de borden.
  • Plaats daarna de rolletjes op het bedje en dresseer de saus er omheen. Als laatste besprenkelt u het geheel met vers gehakte peterselie.

Wijntip: 
Het is een opgave om hier de juiste wijn bij te vinden. Zalm vraagt om een Montagny of een Pacherenc du Vic Bilh (Zuid-West Frankrijk), witvis voelt zich veel beter op zijn gemak bij een Pouilly Fumé of een Puligny-Montrachet. We wagen de gok en gooien het over een andere boeg: De meest geschikte gemene deler is een niet te koude (15-18 graden) Côtes de Provence.   

Ingrediënten

2 stuk(s)
per 100g
€ 3,65

Maak een keuze:

2 stuk(s)
per 200g
€ 3,40
2 stuk(s)
per 200g
€ 5,60
2 stuk(s)
per 200g
€ 7,80
2 stuk(s)
per 200g
€ 7,35

En verder:

250 ml Visfumet (klik voor recept)
1 el. Droge witte wijn
naar behoeven Peterselie
150 ml Crème fraîche
500 gram Rauwe spinazie
naar smaak Zout & peper uit de molen
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Tandenstoker
Garde