Recept van Mats - Verse worst met stoofschotel van groene kool en kervel

Een lentekleur in een winters gerecht! - Hoofdgerecht - 4 personen

Verse worst met stoofschotel van groene kool en kervel

mats eet smakelijk

mats handtekening

Ingrediënten

Maak een keuze:

800 gram
€ 1,40
800 gram
€ 24,25
800 gram
€ 1,25
800 gram
€ 18,65
800 gram
€ 1,10
3 stuk(s)
per 270g
€ 2,40
1 Middelgrote savooiekool
1 Middelgrote aardappelen
100 gram Bleekselderij
1 Winterpeen
flinke bos Verse kervel
3 rode uien
100 ml Runderbouillon (klik voor recept)
50 ml Witte wijn
naar behoeven Boter
naar smaak Zout & peper uit de molen
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Cocotte 2
Zeef

Stap voor stap

Voorbereiding:

Snij de kool, de ui, de winterpeen en de kervel ragfijn. Was de aardappelen (niet schillen).

Bereiding:

  • Kook de aardappelen in de schil in zout water gaar.
  • Bak de worst in een cocotte gaar in wat boter.
  • Laat de uien licht fruiten in een aparte cocotte met flink wat boter.
  • Voeg vrijwel meteen de winterpeen en de selderij toe. Wanneer het geheel glazig wordt voegt u de kervel toe.
  • Blus meteen af met witte wijn en bouillon en laat zachtjes stoven tot het gaar is.
  • Breng op smaak met zout en peper en eventueel een klein scheutje ketchup. 
  • Zeef de groenten, vang het kookvocht op.
  • Haal de worst uit de pan en voeg het kookvocht van de groenten aan de bakboter toe.
  • Laat snel indampen op hoog vuur om een smakelijke jus te maken over de aardappelen. Klaar!

Wijntip:

Verse worst met stoofschotel van groene kool en kervel

Een Rioja kan prima. Een "Sangre de Toro" van Torres ook. Wie witte wijn prefereert - een ijskoude, kurkdroge doet het het best.