Recept van Erik - Varkenswang, gestoofd in Tripel abdijbier

Recept met een ster - Hoofdgerecht - 4 personen

Varkenswang, gestoofd in Tripel abdijbier

Voorbereiding

  • Ontdoe de wangen van de restjes van vliezen en overtollig vet. 
  • Verwarm de oven voor op 120° C.
  • Kruid de wangen met onze kruidenmix of peper en zout.

Bereiding

  • Doe een flinke lik boter in een braadpan.
  • Braad de wangetjes om en om mooi donkerbruin zonder de boter te laten verbranden. 
  • Voeg de gesnipperde sjalot en de gehakte knoflook toe.
  • Laat even glazig worden.
  • Blus af met het bier en voeg de demi-glace toe. Let op, gebruik geen fonds of bouillons die zout bevatten, anders wordt het geheel te zout bij het reduceren.
  • Doe de tijm, de fruitstroop en de laurier erbij.
  • Zet in de oven en laat afgesloten stoven gedurende 2 uur.
  • Doe de oven uit, haal de wangen uit de saus en leg ze op een bord terug in de oven om ze warm te houden op 70℃.
  • Breng het kookvocht op een hoog vuur aan de kook en laat indampen (reduceren) tot de saus mooi stroperig wordt. Klaar!

Serveertip:
Kervel is een hele goede combinatie. Aardappelpuree, schorseneren en pastinaak passen goed bij dit gerecht. Het meest worden deze wangen toch wel gegeten met pommes frites (klik voor recept).

Wijntip:
Wijn? Hoezo, wijn? Een Leffe natuurlijk! Maar geloof u ons - een Amarone doet zijn werk hier ook prima.

 HulstDit recept is ook een goede suggestie voor uw kerstdiner.

Ingrediënten

Maak een keuze:

600 gram
per 2000g
€ 53,60
600 gram
per 1000g
€ 11,20

En verder:

1 Sjalot
1 tn. Knoflook
1 flesje Leffe Tripel
50 ml Demi-glace (klik voor recept)
1 takje Tijm
1 bl. Laurier
½ el. Maestrichter fruitstroop
1 stuk(s)
€ 1,25
naar behoeven Boter
naar smaak Zout en peper
eventueel Kervel
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Cocotte
Oven