Recept van Erik - Varkenswang, gestoofd in Tripel abdijbier

Recept met een ster - Hoofdgerecht - 6 personen

Varkenswang, gestoofd in Tripel abdijbier

Ingrediënten:       Keukenbenodigdheden:
600 g varkenswangen   Cocotte of braadpan
1   sjalot   Oven
1   tn. knoflook    
1   flesje Leffe Tripel    
100 ml runderfond    
1   takje verse tijm    
1   laurierblaadje    
½ el. Maestrichter fruitstroop    
    zout en versgemalen peper    
    boter    

Voorbereiding
Ontdoe de wangen van de restjes van vliezen en overtollig vet.

Verwarm de oven voor op 120° C.

Bereiding
Doe een flinke lik boter in een braadpan. Braad de wangetjes om en om mooi donkerbruin zonder de boter te laten verbranden. Voeg de gesnipperde sjalot en de gehakte knoflook toe. Laat even glazig worden. Blus af met het bier en de runderfond of -bouillon. Let op, gebruik geen fonds of bouillons die zout bevatten, anders wordt het geheel te zout bij het reduceren. Doe de tijm, de fruitstroop en de laurier erbij. Zet in de oven en laat afgesloten stoven gedurende 2 uur. Doe de oven uit, haal de wangen uit de saus en leg ze op een bord terug in de oven om ze warm te houden. Breng het kookvocht op een hoog vuur aan de kook en laat indamoen (reduceren) tot de saus mooi stroperig wordt. 
Klaar!

Serveertip:
Kervel is een hele goede combinatie. Aardappelpuree, schorseneren en pastinaak passen goed bij dit gerecht. Het meest worden deze wangen toch wel gegeten met pommes frites.

Wijntip:
Wijn? Een Leffe natuurlijk!

Ingrediënten