Recept van Yvonne - Twentse bakleverworst met appel en voorgeprakte spruitjes

Hoofdgerecht - 4 personen

Twentse bakleverworst met appel en voorgeprakte spruitjes

Voorbereiding:

  • Snij de worst in gelijke plakken.
  • Snij de appels in 6 partjes en verwijder het klokhuis.
  • Kook de aardappels beetgaar.
  • Maak de spruitjes schoon en snij ze in kwarten.

Bereiding: 

  • Doe wat boter of olie in een wok en roerbak de spruitjes ongeveer 3 minuten.
  • Doe boter in een koekenpan en bak de leverworst gaar binnenin en krokant aan de buitenkant (ongeveer 3 minuten per zijde).
  • Doe boter in een tweede koekenpan en bak de appelpartjes op matig vuur tot ze beetgaar zijn. Voeg op het laatst de basterdsuiker toe aan de boter en karamelliseer de appel.
  • Blus af met een scheutje water.
  • Giet de aardappels af en prak de spruiten er doorheen, niet te wild want we willen een beetje structuur overhouden

bakleverworst stamppot spruitjes

  • Breng op smaak met zout, peper en boter. Klaar!

Wijntip:
Wat drinken wij hierbij? Zegt u het maar! Wit kan (Arbois uit de Jura bijvoorbeeld), rosé kan (Pinot Noir uit de Elzas), rood kan (Côtes de Provence)!

Ingrediënten

Maak een keuze:

1000 gram
per 2000g
€ 13,70
1 stuk(s)
per 1000g
€ 9,15

En verder:

2 Braeburn of andere appel
25 gram Vastkokende aardappeles
200 gram Spruitjes
naar behoeven Boter
1 el. Donkere basterdsuiker
naar smaak Zout & peper uit de molen
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Timbaal
Stamper
Wok
Koekenpan 2