Recept van Mats - Twentse bakleverworst met stamppotje van rauwe andijvie

Onmeunig lekker - Hoofdgerecht - 4 personen

Twentse bakleverworst met stamppotje van rauwe andijvie

Voorbereiding
Verwijder met een appelboor het klokhuis uit de appels en snijd ze in dikke plakken. Schillen hoeft niet, mag wel.

Bereiding

Kook de aardappelen. Extra lekker is het als u ze kookt in een lichte bouillon.

  • Giet ze af en voeg de andijvie toe.
  • Haal van het vuur.
  • Even doorstampen met een klontje boter. Breng op smaak met wat peper en zout.
  • Verhit nu wat boter in twee koekenpannen. Bak in de ene de plakken bakleverworst op hoog vuur zo snel mogelijk tot een knapperig korstje ontstaat aan beide kanten.
  • In de andere bakt u de appel. De appel wordt iets lekkerder als u er tegen het einde van het bakken, als de plakken bijna gaar zijn, een klein beetje donkere basterdsuiker overheen strooit.
  • Leg het stamppotje op de borden en dresseer hier twee plakken bakleverworst per persoon overheen. Garneer af met de appel. Klaar!

Wijntip
Witte wijn. Een Gewürztraminer zou niet misstaan. Een Italiaanse Pinot Grigio kan ook goed.   

Ingrediënten

Maak uw keuze:

1 stuk(s)
per 500g
€ 4,30
1 stuk(s)
per 2000g
€ 13,15

En verder:

1 kilo Aardappel
500 gram Anidjvie (gesneden)
16 dikke plakken Goudreinette of andere zure appel
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Appelboor
Garneerring