Recept van Yvonne - Varkenshaas in champignonroomsaus

met kastanjechampignons en witte asperges - Hoofdgerecht - 6 personen

Varkenshaas in champignonroomsaus

Lekker receptje voor een gezellige avond met vrienden.

yvonne

Ingrediënten

Maak een keuze:

1 stuk(s)
per 1000g
€ 11,95
6 stuk(s)
per 150g
€ 2,25
12 stuk(s)
per 60g
€ 1,05
6 stuk(s)
per 160g
€ 2,75

En verder:

300g Room
1 stuk(s)
€ 1,25
400 gram Kastanjechampignon
600 gram Aardappeltje, vastkokend (eventueel)
2 Sjalot of kleine ui
100 gram Boter

Mogelijke garnituur:

500 gram Witte asperges, klassiek bereid (klik voor recept)
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Sautoir 1
Zeef 1

Stap voor stap

Voorbereiding

Haal het vlees een uurtje voor de bereiding uit de ijskast. Kruid het met de kruidenmix of naar eigen smaak.

  • Snij de sjalot fijn.
  • Snij de champignons in dunne plakjes.

Vlees sauteren en laten rusten

  • Bak het vlees in hete boter tot het vlees mooi bruin is aan de buitenkant en rosé binnenin.
  • Verwijder het vlees uit de pan.

De sjalot en de champignons

  • Fruit de sjalot in het overgebleven vet tot deze glazig wordt.
  • Zeef het vet uit de pan en leg de sjalot terug in de pan.
  • Voeg nu de champignonschijfjes toe en bak deze op hoog vuur tot ze een kleurtje krijgen.

Afblussen en reduceren

  • Voeg nu de room toe.
  • Laat de saus indikken op een matig vuurtje.
  • Voeg het vlees  toe aan de roomsaus.

Serveertip

Varkenshaas in champignonroomsaus

Serveer met witte asperges. Deze maakt u klaar op de manier die in dit recept wordt beschreven.

Wijntip

Varkenshaas in champignonroomsaus

Mooie volle witte wijn met veel hout. Een witte Bourgogne, bijvoorbeeld.