Recept van Yvonne - Koningsoesterzwammen en tweemaal selderij

De pleurotus eryngii ! - Hoofdgerecht vegetarisch - 4 personen

Koningsoesterzwammen en tweemaal selderij

Lekker receptje voor een vegetarische maaltijd. Moeilijk is het allerminst te noemen, er zijn wel een aantal verschillende handelingen vereist.

Ingrediënten

4 dikke plakken knolselderij
800g koningsoesterzwam
50g boter
naar smaak zout&peper
naar smaak selderiezout
2 stengels bleekselderij

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Grillplaat 1
Koekenpan 1

Stap voor stap

Voorbereiding

Snij de knolselderij in dikke plakken van 1,5 cm. Kruid ze met zout, of, beter nog, selderiezout. Verwijder de schil op de rand. Was en snij de bleekselderij. Snij de koningsoesterzwammen in plakken van ongeveer 6 mm. De kleinere stukjes, het snijafval, houdt u apart.

Bereiding

Stoof de plakken selderij beetgaar (minuut of 4) in de magnetron of in een stoompan. Grill de plakken koningsoesterzwam op een grillplaat om een streepjesmotiefje erop te toveren. Bestrooi ze met zout naar smaak. Stoof de bleekselderij en het snijafval van de paddenstoel in wat boter.  Breng op smaak met peper en zout.

Serveren

Leg een plak selderijknol op de borden. Drapeer de stoofgroente er overheen en maak af met de plakken gegrilde paddenstoel. Klaar!

Wijntip

Een fruitige witte of jonge rode wijn.