Recept van Yvonne - Waldorfsalade

Een klassieker uit Amerika - Maaltijdsalade - 4 personen

Waldorfsalade

De Waldorfsalade werd voor het eerst in 1893 geserveerd in het beroemde  Waldorf-Astoria Hotel in New York. Het originele recept was naar verluid met  selderij, appel, rozijnen, walnoten, mayonaise en wat citroensap. Veel later is men ook vlees gaan toevoegen. Mijn variant houdt zich - op de rozijnen na - aan het oorspronkelijke recept.

Ingrediënten

2,5 el. Mayonaise
3 el. walnoten, half
2 Appel
1 el. citroensap
1/2 stengel bleekselderij
1 snufje zout

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Appelboor 1
Dunschiller 1
Mengkom 1

Stap voor stap

Voorbereiding

Maak een mooie mayonaise (klik hier voor het recept) of haal een pot goede bij de supermarkt. Gebruik een sappige, zurige appel. Een Granny Smith is bijvoorbeeld prima geschikt. Schil de appel, haal het klokhuis eruit met een appelboor. Snij de appel in reepjes en besprenkel deze meteen met het citroensap om verkleuren tegen te gaan. Was de selderijstengel, snij deze half door in de lengte en snij er vervolgens plakjes van. Doe de appelreepjes, de walnoten, de selderij in een mengkom. Voeg de mayonaise toe. Breng op smaak met zout en eventueel heel iets witte peper. 

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant