Recept van Yvonne - Spätzle met snoeptomaatjes en lamsoor

Pastagerecht - 10 personen

Spätzle met snoeptomaatjes en lamsoor

Weer eens wat anders! Spätzle is een populaire pastasoort uit Schwaben. Hier een soort fusionreceptje daarmee.

Ingrediënten

100 ml Olijfolie
1 stuk(s)
per 500g
€ 14,35
40 Snoeptomaatjes
1000 g Spätzle
350g Lamsoor
Producten

Stap voor stap

Stap 1

Koop of maak de Spätzle. Kook ze in zout water. Zet ondertussen de olie op een zacht vuurtje en stoof hierin de in vieren gesneden (overlangs) snoeptomaatjes. Druk ze met de bolle kant van een lepel een beetje uit zodat de sappen zich goed met de olie vermengen. Voeg ongeveer 2 minuten voordat de Spätzle gaar zijn de lamsoren en de garnalen toe.

Stap 2

Giet de pasta af en voeg deze toe aan de mengsel van de olie en de tomaatjes. Schep het geheel goed door elkaar en breng op smaak met wat zout. Let wel op - lamsoren zijn van nature zilt!

Wijntip

Ik hou het bij de Elzas...vind toch dat Spätzle daar een beetje "thuishoren". Daarom een mooie strakke Pinot Blanc.