Recept van Mats - Lamskoteletje, merguez en couscous

Hoofdgerecht - 4 personen

Lamskoteletje, merguez en couscous

Couscous is op zichzelf al heerlijk natuurlijk, maar met een paar stukjes gegrild vlees wordt het helemaal een festijn!

Ingrediënten

Maak een keuze:

8 stuk(s)
per 60g
€ 1,85
8 stuk(s)
per 60g
€ 1,95

En verder:

4 merguez of ander pikant lamsworstje
4 personen Couscous (klik hier voor het recept)
2 tn. knoflook
naar smaak zout en peper uit de molen
1 scheutje olijfolie
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Couscoussier .
Grillplaat .
Barbecue - BBQ -

Stap voor stap

Maak een lekkere groentencousous

Volg ons recept. U kunt ervoor kiezen bij deze bereiding van de couscous alleen vleesbouillon te gebruiken. U heeft immers al vlees.

Als u gekozen heeft voor ongekruide koteletjes, kruid deze dan naar smaak met zout, peper, knoflook uit de pers en olijfolie. Breng een barbecue of grillplaat op hoge temperatuur. 

Grill het vlees

Grill het vlees: de worstjes iets zachter en langer, de koteletjes iets minder lang en op hoger vuur.

Serveren:

Maak een mooi bord op (zie afbeelding voor een suggestie). Garneer af met een blaadje munt, basilicum of iets anders geurigs.

Wijntip:

Een mooi rode wijn natuurlijk. Het liefste uit de buurt. Een Sidi Sadd bijvoorbeeld, uit Tunesië, in die vreemde fles, of zo'n overheerlijke Château Musar uit de Bekaa Vallei.... mmmmm!