Recept van Erik - Compote van cranberries

Lekker bij wild - Bijgerecht - 4 personen

Compote van cranberries

Een lekkere, friszoete compote van cranberries, in het Nederlands ook wel veenbessen. Past perfect bij wildgerechten.

Ingrediënten

200 gram Cranberry (veenbes)
1 Citroen
1 Sinaasappel
1 Kaneelstokje
2 takjes Verse tijm
naar smaak Suiker of zoetstof

Stap voor stap

Stap 1:

Compote van cranberries

Maak de citroen schoon met een borsteltje en rasp de schil op een fijne rasp. Pers de sinaasappel.  Ris met een losse hand de tijmblaadjes van de takjes af.

Stap 2:

Compote van cranberries

Doe alle ingrediënten in een steelpannetje en breng aan de kook. Maak de compote met suiker of zoetstof zo zoet als u wenst. Vergeet niet dat de koude compote altijd iets zoeter uitvalt dan de hete brij. 

Stap 3:

Compote van cranberries

Laat de compote een kwartiertje zacht pruttelen. Verwijder de kaneelstok. Pureer met een vork totdat u de gewenste structuur heeft bereikt. Laat een paar uur afkoelen. Nog lekkerder is de compote na een dag of 2 in de koelkast (wel afsluiten met cellofaan).

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant