Recept van Mats - Zalm op de huid van de grill

Barbecuerecept - 4 personen

Zalm op de huid van de grill

Zalm grillen op de huid. Een lust voor het oog, een wereld aan smaakbeleving!

Ingrediënten

500 gram Wokgroente
4 stuk(s)
per 150g
€ 4,15
naar behoeven Ketjap manis
paar eetlepels Olijfolie
naar behoeven Knoflook
naar behoeven Zout & peper
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Grillplaat .
Knoflookpers .
Wok .
Barbecue - BBQ .

Stap voor stap

Breng de zalm op kamertemperatuur

Zorg ervoor dat de zalm niet te koud is. Kruid hem naar smaak. Wrijf in met (een heel klein beetje) knoflook en olijfolie. Maak een mooie samenstelling van groente om te wokken. Bereid een hete barbecue of grillplaat voor. 

Wok de groente, grill de zalm

Wok de groente zoals u gewend bent. Maak de groente aan met wat ketjap manis, dat past er fantastisch bij. Leg ondertussen de zalm op de huid op een gloeiend hete grill en grill een paar minuten. De huid wordt zwart - dat geeft niets, de huid wordt immers niet opgegeten. Grill de andere zijden van de grill heel snel. De zalm is het lekkerst als hij binnenin nét een beetje doorzichtig oranje is. Als u het ongemakkelijk vindt de vis op de andere zijden te grillen (dat vergt handigheid) kunt u de vis ook naar een minder heet gedeelte van de grill verplaatsen en even laten garen, bijvoorbeeld onder een cloche of een stuk aluminiumfolie. Klaar!

Wijntip:

Een mooie fruitige witte wijn. Een Pinot Blanc of Riesling uit de Elzas, een Montlouis of PouillyFumé uit de Loirestreek, een Ladoix, een Savigny-Lès-Beaune....top!