Recept van Erik - Timbaal van visfilet met schorseneren

Recept met een ster - Hoofdgerecht - 4 personen

Timbaal van visfilet met schorseneren

Verras uw tafelgenoten met een staaltje culinaire verfijning. Zoals meestal lijkt het allemaal moeilijker dan het is.

Ingrediënten

Maak een keuze:

10 stuk(s)
per 100g
€ 3,30
8 stuk(s)
per 100g
€ 3,90
8 stuk(s)
per 100g
€ 3,25
8 stuk(s)
per 100g
€ 1,70
800 g Scholfilet
800 g Tarbotfilet
800 g Sliptongfilet

En verder:

50 ml Room
2 Boterhammen (liefst zuurdesembrood)
naar behoeven Peterselie
½ Sjalot
paar blaadjes Snijbiet of zuring of
paar blaadjes Spinazie
naar smaak Zout&peper
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Braadslee
Garneerring
Kernthermometer
Keukenmachine
Oven
Aluminiumfolie

Stap voor stap

Voorbereiding

Timbaal van visfilet met schorseneren
  • Verwarm de oven voor op 150 ° C.
  • Snij eventueel vel van de filets af.
  • Kijk goed na of alle graatjes zijn verwijderd.
  • Snij de filets nu zo af dat u mooie evenwijdig lopende stukken overhoudt.
  • Leg een flinterdunne bodem van bladgroente (bijvoorbeeld snijbiet) in de garneerringen.
  • Bekleed daarna de rand met de filets (ongeveer de helft van de hoogte zal worden bedekt).
  • Maak een stevig mengsel in de keukenmachine van het brood, de rest van de visfilets, een paar plukjes peterselie, de sjalot, het ei, de room en de wortel.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Timbaal van visfilet met schorseneren
  • Vul met dit mengsel de garneerringen op tot de rand.
  • Zet in een braadslee, liefst op een polyethylene snijplank.
  • Giet kokend water in de braadslee tot net onder de rand van de snijplank.
  • Sluit de braadslee af met aluminiumfolie.

Bereiding:

  • Zet de braadslee in de oven en gaar de timbalen totdat een kerntemperatuur van 100 ° C is bereikt (ongeveer 20 minuten). Voeg indien nodig water toe naarmate dat verdampt.
  • Haal de timbaaltjes voorzichtig uit de braadslee. Maak de vis los van de garneerringen en stort deze uit op de borden.

 

Serveertip

Timbaal van visfilet met schorseneren

Serveer met gekookte schorseneren en een in de schil gekookt aardappeltje.

Wijntip:

Timbaal van visfilet met schorseneren

Een Chablis of een Meursault.