Recept van Yvonne - Varkensrib-eye omwikkeld met spek
met aardappelpuree en 'staafgroente' - Hoofdgerecht - 4 personen

Lekkere simpele pot, voor wanneer u eens wat minder tijd heeft om uw culinaire talenten tentoon te spreiden. Pak een voorgekruid stuk vlees, maak een puree, stoof wat groenten, en klaar is Kees!
Ingrediënten
1 stuk(s) |
per 480g
|
€ 10,90 | |
4 | Bosui | ||
400 - 600 gram | Aardappelpuree | ||
150-200 gram | Sperziebonen | ||
50 gram | Boter | ||
naar smaak | Zout | ||
4 stengels | Bleekselderij | ||
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Cocotte | 1 |
Stap voor stap
Voorbereiding

Was de groente en snij ze in staafjes van gelijke lengte.
We beginnen

Doe de groente in een cocotte (of ander pannetje) met een lik boter en steek het vuur eronder aan.
Groente aanzetten

Laat ze even glazig worden.
Deglaceren

Voeg zout toe naar smaak en vervolgens een scheut water.
Pot dicht

Sluit de pan en laat de groentetjes op een zacht vuurtje stoven tot ze beetgaar zijn.
Vleesbakken

Ondertussen bakken we het vlees: doe wat boter in een koekenpan, zet op vrij hoog vuur en leg de varkensrib-eye erin net voordat al het schuim is weggtrokken. Bak even snel aan en gaar vervolgens een minuut of 5 aan beide kanten op gematigd vuur. Klaar!
Serveertip
Serveer met een lekker zelfgemaakte aardappelpuree.