Recept van Yvonne - Varkensrib-eye omwikkeld met spek

met aardappelpuree en 'staafgroente' - Hoofdgerecht - 4 personen

Varkensrib-eye omwikkeld met spek

Lekkere simpele pot, voor wanneer u eens wat minder tijd heeft om uw culinaire talenten tentoon te spreiden. Pak een voorgekruid stuk vlees, maak een puree, stoof wat groenten, en klaar is Kees!

Ingrediënten

1 stuk(s)
per 480g
€ 10,30
4 Bosui
400 - 600 gram Aardappelpuree
150-200 gram Sperziebonen
50 gram Boter
naar smaak Zout
4 stengels Bleekselderij
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Cocotte 1

Stap voor stap

Voorbereiding

Varkensrib-eye omwikkeld met spek

Was de groente en snij ze in staafjes van gelijke lengte.

We beginnen

Varkensrib-eye omwikkeld met spek

Doe de groente in een cocotte (of ander pannetje) met een lik boter en steek het vuur eronder aan.

Groente aanzetten

Varkensrib-eye omwikkeld met spek

Laat ze even glazig worden.

Deglaceren

Varkensrib-eye omwikkeld met spek

Voeg zout toe naar smaak en vervolgens een scheut water.

Pot dicht

Varkensrib-eye omwikkeld met spek

Sluit de pan en laat de groentetjes op een zacht vuurtje stoven tot ze beetgaar zijn.

Vleesbakken

Varkensrib-eye omwikkeld met spek

Ondertussen bakken we het vlees: doe wat boter in een koekenpan, zet op vrij hoog vuur en leg de varkensrib-eye erin net voordat al het schuim is weggtrokken. Bak even snel aan en gaar vervolgens een minuut of 5 aan beide kanten op gematigd vuur. Klaar!

Serveertip

Serveer met een lekker zelfgemaakte aardappelpuree.