Recept van Mats - Thaise mosselen
Recept uit de Tropen - Hoofdgerecht - 6 personen

Ingrediënten
3 el. | Rijstolie | ||
2 stengels | Citroengras | ||
3 | Limoenbladeren | ||
2 el. | Thaise groene curry | ||
1 | Sjalot | ||
2 tn. | Knoflook | ||
400 ml | Kokosmelk | ||
naar behoeven | Verse koriander | ||
50 g | Gember | ||
100 ml | Droge witte wijn | ||
1 stuk(s) |
|
€ 18,35 | |
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Wok | |||
Zeef |
Stap voor stap

- Was de mosselen één voor één en borstel ze schoon. Gebroken schelpen en schelpen die open blijven staan verwijderen.
- Limoenblaadjes, knoflook, gember en sjalot (gehakt) in de olie fruiten in de wok. Niet te heet, niet te lang.
.

- Curry toevoegen en een paar minuten laten stoven.
- Afblussen met de witte wijn.

Kokosmelk toevoegen...

...en reduceren (inkoken) tot een derde.

Vuur hoog zetten en mosselen toevoegen.

- 5 minuten garen tot alles schelpen open zijn.
- Hardnekkige schelpen verwijderen.
Serveertip

Bestrooi met verse gehakte koriander. U kunt dit gerecht als een soepje serveren. U kunt echter ook de mosselen even zeven en de saus verder reduceren. Breng de saus dan op smaak met wat limoensap en serveer met witte rijst.
Wijntip

Een mooie droge witte wijn.