Recept van Mats - Thaise mosselen

Recept uit de Tropen - Hoofdgerecht - 6 personen

Thaise mosselen

Ingrediënten

2 kg Mosselen
3 el. Rijstolie
2 stengels Citroengras
3 Limoenbladeren
2 el. Thaise groene curry
1 Sjalot
2 tn. Knoflook
400 ml Kokosmelk
naar behoeven Verse koriander
50 g Gember
100 ml Droge witte wijn

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Wok
Zeef

Stap voor stap

Thaise mosselen
  • Was de mosselen één voor één en borstel ze schoon. Gebroken schelpen en schelpen die open blijven staan verwijderen. 
  • Limoenblaadjes, knoflook, gember en sjalot (gehakt) in de olie fruiten in de wok. Niet te heet, niet te lang.

Thaise mosselen
  • Curry toevoegen en een paar minuten laten stoven.
  • Afblussen met de witte wijn.

Thaise mosselen

Kokosmelk toevoegen...

Thaise mosselen

 ...en reduceren (inkoken) tot een derde.

Thaise mosselen

 Vuur hoog zetten en mosselen toevoegen. 

Thaise mosselen
  • 5 minuten garen tot alles schelpen open zijn.
  • Hardnekkige schelpen verwijderen.

Serveertip

Thaise mosselen

Bestrooi met verse gehakte koriander. U kunt dit gerecht als een soepje serveren. U kunt echter ook de mosselen even zeven en de saus verder reduceren. Breng de saus dan op smaak met wat limoensap en serveer met witte rijst.

Wijntip

Thaise mosselen

Een mooie droge witte wijn.