Recept van Yvonne - Paté en croute

Voorgerecht - 4 personen

Paté en croute

Een mooi voorgerecht op tafel voor een bijzondere gelegenheid. Wel minstens een dag van tevoren mee beginnen!

  • Maak het korstdeeg zoals aangegeven in ons recept
  • Oven voorverwarmen op 240°C.
  • Maak de vulling zoals aangegeven in ons recept
  • Beboter de deegvorm
  • Rol het deeg uit en laat het voorzichtig over de randen van de vorm vallen. Zorg ervoor dat het deeg aan 1 zijkant langer is om straks omgeslagen te kunnen worden als bovenklep van de pâté.
  • Bouw de pâtévorm op
  • Stort de vulling in de vorm
  • Sluit de bovenste klep en "soldeer" de randen van het deeg in de pâtévorm dicht door ze vochtig te maken en zachtjes aan te drukken.
  • Maak een klein gaatje in de klep
  • Maak een schoorsteentje van zilverpapier en steek dit in het gaatje
  • Bestrijk de klep met losgeklopt ei, met behulp van een penseel
  • Zet de vorm in de oven
  • Bak 45 min op 240°C en daarna 45 min op 220°C
  • Laat volledig afkoelen
  • Maak een gelerende vloeistof met de bouillon, de port en de gelatineblaadjes
  • Giet deze vloeistof door het schoorsteentje op de pâté
  • Zet minstens 1 nacht in de koelkast

Pak de paté uit en laat hem op kamertemperatuur komen. Snij per persoon 2 plakjes af.

Garneer af met lekkere smaakjes, zoals bijvoorbeeld uiencompôte, johannesbroodsiroop en een gekookte kastanje. Het is maar een idee - u kunt alle kanten op met de versiering. Denk aan chutney's, vijgenjam, cranberrycompote (klik op de link voor het recept), enfin, laat uw fantasie de vrije loop!

Hulst Dit recept is een goede suggestie voor uw kerstdiner .

paasbrunch Dit recept is leuk voor uw paasbrunch

Ingrediënten

Het deeg:

600 gram Korstdeeg (klik voor recept)
1 Losgeklopt ei

De vulling:

1 kilo Een eigengemaakte rauwe pâté, bijvoorbeeld wildpâté (klik voor recept)

De gelei:

6 blaadjes Gelatine
0,5 liter Bouillon (klik voor recept)
20 ml Witte port

De garnituur:

4 toefjes Peterselie
4 Gekookte kastanje
4 dikke druppels Johannesbroodsiroop
4 el. Compote van cranberries (klik voor recept)

Maak een keuze:

4 el. Uiencompote
4 el. Chutney

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Paté-en-croûte-vorm
Oven
Aluminiumfolie
Penseel