Recept van Erik - Kippenbouillon

De basis van een miljoen gerechten - Basisrecept - 3 liter

Kippenbouillon

Als je geen kippenbouillon in huis hebt ben je verstoken alles. Je bent een vis op het droge, en kok zonder kop, een verdwaalde reiziger in de woestijn. Snel aan de slag!

Ingrediënten

1 Soepkip
4 Winterpeen
4 Grote uien
4 stengels Prei
1 Kruidnagel
2 tn. Knoflook
1 takje Verse tijm
1 bosje Peterselie
4 blaadjes Laurier
1 takje Verse rozemarijn
5 korrels Zwarte peper

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Puntzeef 1
Faitout of
Soeppan .
Schuimspaan .

Stap voor stap

Beginnen

Maak de groenten schoon. Kijk de buikholte van de kip na. Er zijn poeliers die plastic zakjes met ingewanden achterlaten tot ieders vertier. Snij de groenten in grove stukken. Doe 3 liter water in een faitout en breng aan de kook. Voeg de groenten en kruiden toe. Laat op een zacht vuur pruttelen. Doe na een kwartier de kip erbij , in haar geheel. 

Trekken

Laat koken op rustig vuur, ongeveer 60 minuten. Schuim de bouillon regelmatig af.

Zeven

Zeef de bouillon door een (punt)zeef. Nu heb je een perfect gegaarde kip voor bijvoorbeeld een kipkroket of een pasteitje en een echte kippenbouillon. Klaar!