Recept van Mats - Vleessalade van hamlapje natriumarm

Voorgerecht of snack - 4 personen

Vleessalade van hamlapje natriumarm

Wie zegt dat een natriumarm dieet een straf moet zijn? Kijk eens naar deze heerlijke vleessalade, speciaal voor diegenen die een natriumarm dieet volgen! Wat ons betreft hoeft u niets tekort te komen!

Parmentier 
Parmentier is een culinaire vakterm. Het is eigenlijk gewoon een duur woord voor in blokjes snijden. Er zijn in de Franse keuken aardig wat termen die te maken hebben met snijpatronen. Dit zijn een aantal voorbeelden:

  • Tranché: plakjes (bijv. vlees en brood)
  • Julienne (zie afbeelding): in reepjes of sliertjes
  • Parisien: blokjes van 20 mm
  • Brunoise, blokjes van 3 mm
  • Parmentier (in blokjes van ongeveer 1 cm)
  • Emincé: zeer dunne plakjes (bijv. truffel, knoflook of paddenstoelen)
  • Tourné: mooi rond bijgesneden (bijv. aardappelen of wortelen)
  • Paré: in het gewenste model gesneden (bijv. bij vlees het verwijderen van overtollige aanhangsels)
  • Cannelé: met groeven of geultjes (bijv. komkommer of citroen)
  • Chinoise: in ruitjes gesneden

Julienne

Ingrediënten

Vuistvol, natriumarm Doperwt
4 stuk(s)
per 100g
€ 2,00
4 Waspeen
4 el., natriumarm Mayonaise
klein toefje, gehakt Peterselie
naar behoeven Peper uit de molen
Producten

Stap voor stap

Voorbereiding

Vleessalade van hamlapje natriumarm

Maak een lekkere mayonaise. Volg ons recept, vervang alleen het zout. Kook de wortels beetgaar en snij ze parmentier. Dop de erwten en kook ze beetgaar. Snij het vlees julienne of chinoise. 

Samenstellen en mengen

Vleessalade van hamlapje natriumarm

Doe alle ingrediënten in een kom en meng.

Kruiden

Vleessalade van hamlapje natriumarm

Voeg de verse peterselie en wat peper uit de molen toe. Zet minstens 3 uur in de koelkast zodat de smaken zich goed kunnen verdelen.

Serveertip

Vleessalade van hamlapje natriumarm

Haal voor het serveren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen, of iets daaronder. Doe er een lekker toastje bij . Natriumarm, uiteraard.