Recept van Erik - Cerises flambées, geflambeerde kersen met ijs

Zondig lekker - Nagerecht - 4 personen

Cerises flambées, geflambeerde kersen met ijs

Lekker ouderwets. Mierzoet, slecht voor de lijn, verslavend aantrekkelijk van smaak. Iedereen zou dit een keer moeten proeven. "Napels zien dan sterven"... Wat is er nou mooier dan een duik in een zondig lekker dessert?

Ingrediënten

500 gram Kersen in blik of gepit en gekookt
4 bollen Schepijs, vanille of stracciatella
flinke scheut Triple Sec of andere zoete likeur
2 tl. Aardappelzetmeel

Benodigdheden

Wat Hoeveel
IJsschep 1 grote

Stap voor stap

Welke kersen?

Cerises flambées, geflambeerde kersen met ijs

Maak het uzelf moeilijk: koop kersen in de Betuwe, pit ze, kook ze en voilá.. Of....pak een blik of een pot kersen op lichte siroop. Kan best. Hetzelfde geldt voor het ijs: haal uw ijsmachine tevoorschijn en leef erop los in de keuken tot een prachtige variant van vanille-ijs ontstaat, al dan niet met chocoladevlokken. Of...haal een lekkere bak kant-en-klaar ijs. De rest is zo gebeurd.

Breng aan de kook

Cerises flambées, geflambeerde kersen met ijs

Hou een paar eetlepels vocht apart en breng de kersen aan de kook in de rest van hun eigen vocht.

Zetmeel aanzetten

Cerises flambées, geflambeerde kersen met ijs

Meng het vocht  dat u apart hebt gehouden met het aardappelzetmeel.

Binden

Cerises flambées, geflambeerde kersen met ijs

Voeg het mengsel bij de warme kersen en laat de kersen binden tot een mooie gladde kersensaus.

Triple Sec

Cerises flambées, geflambeerde kersen met ijs

Giet een flinke scheut zoete likeur (Triple Sec, bruidstranen, iets met niet al te veel smaak behalve zoet en alcohol) bij de kersen en

Flamberen

Cerises flambées, geflambeerde kersen met ijs

steek de alcohol aan. Laat de alcohol uitbranden. Schep nog eens om. Klaar! Serveer met een fikse bol ijs.

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant