Recept van Mats - Lentesalade met croutons
Maak je oude brood op! - Barbecuerecept - 4 personen

Barbecue op komst? Maak er een lekkere frisse sla bij!
Stap voor stap
Croutons
Wrijf wat oud brood of broodkorstjes in met een overlangs opengesneden teentje knoflook. Snij ze op een fatsoenlijke maat en frituur ze in wat olijfolie (olio di sansa is goed genoeg). Breng op smaak met zout. Laat uitlekken op keukenpapier.
Salade
Maak een mooie gemengde salade met bijvoorbeeld icebergsla, jonge bietensla, rode bieten in plakjes of blokjes, peperonata (zie recept in de ingrediëntenlijst), snoeptomaatjes en/of wat u zo verder nog onder handen komt. Liever geen rauwe ui, dat overheerst. Voeg de verse basilicum luchtig toe. Maak de salade aan met de Extra Vergine olijfolie en de kruiden. Voeg eventueel iets toe naar eigen smaak. Breng op smaak met zout maar overdrijf niet: de croutons zijn ook al zout. Voeg als laatste, vlák voor het serveren de basilicum toe. Dit om te voorkomen dat de sla gaat "garen" in het zuur van de balsamico, zoals vlees doet tijdens het marineren en stoven in wijn, bier of azijn.
Voeg nu de croutons toe. Klaar!
Eet smakelijk!
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant