Recept van Mats - Libanese tomatensalade
voor uw meze - Hoofdgerecht - 8-10 personen

Lekker frisse salade die prima past bij uw meze.
Bereiding:
Snij de tomaatje in een formaat dat u fijn vindt. Wij hadden voor de foto geen snoeptomaat in huis dus hebben een Italiaanse vleestomaat gebruikt. Vaak wordt de tomaat in heel kleine blokjes gesneden. Hierdoor ontstaat nog meer sap - heerlijk om Turks brood in te deppen!
Ontdoe munt en peterselie van de stelen en hak de blaadjes. Snij de sjalot in heel kleine blokjes. As u niet zo'n fan bent van verse ui, kunt u deze ook gewoon achterwege laten. Voeg alle ingrediënten bij elkaar, besprenkel met citroensap (begin langzaam en blijf proeven - er moet een aangename, frisse, maar niet te zure smaak ontstaan), olijfolie. Maak af met een snufje zout en een draai van de pepermolen. Klaar!
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant
Ingrediënten
flinke scheut | Olijfolie | ||
sap van 1 | Citroen | ||
paar takjes | Munt | ||
naar smaak | Zout | ||
naar smaak | Peper | ||
1 bosje (krul) | Peterselie | ||
500-800 gram | Snoeptomaat | ||
1 (gehakt) | Sjalot |