Recept van Mats - Khiar bi labane, komkommersalade met yoghurt

voor uw meze - Hoofdgerecht - 8-10 personen

Khiar bi labane, komkommersalade met yoghurt

Een lekkere, frisse salade die goed meedoet in een traditionele Levantijnse meze. Het zure van de labneh en het frisse van de munt geven een bijzondere combinatie. Zout speelt een belangrijke rol in het balanceren van deze twee smaken, maar overdrijf het niet.

Bereiding

Snij de komkommer met schil en al in vrij grove stukjes. Doe wat grof zout in een vijzel, voeg het schoongemaakte teentje knoflook toe en plet het geheel. Voeg wat later ook de munt doe en maak een mooi samenhangend mengsel. Het hoeft geen puree te worden. Doe over in een kom en voeg de labneh of yoghurt toe. Blijf roeren tot een vrij gladde massa ontstaat. Maak met deze massa de komkommer aan. Klaar!

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

Ingrediënten

3 Komkommer
paar takjes Munt
naar behoeven, liefst grof Zout
1 tn. Knoflook
½ liter of volle yoghurt Labneh

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Vijzel 1