Recept van Mats - Tabouleh

voor uw meze - Hoofdgerecht - 8-10 personen

Tabouleh

Tabouleh wint aan populariteit. Het is ook een heerlijk gerecht. We zien het vaak in een traditionele meze, al is het eigenlijk een op zich zelf staand (vegetarisch) gerecht. Zoals vele gerechtjes in de meze komt ook dit uit de Levantijnse keuken.

Ingrediënten

flinke scheut Olijfolie
200 gram Bulgur
sap van ¼-½ Citroen
4 el., zonder stelen, gehakt Munt
naar behoeven Zout
1 middelgrote, fijn gehakt Ui
naar behoeven Peper
1 bosje, zonder stelen, fijngehakt Peterselie
500 gram Snoeptomaat

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Faitout .
Pollepel .
Zeef .
Hakbijl of
Koksmes .

Stap voor stap

1 x bulgur = 2 x water

Tabouleh

Zet 450 ml water op en breng aan de kook. Giet de bulgur in de pan.

Roeren tot het gaar is

Tabouleh

Blijf de bulgur roeren tot deze beetgaar is. Afhankelijk van de fabrikant kan dat 3-8 minuten duren. Laat het geen pap worden, een beetje "al dente" mag het zeker wel hebben.

Afkoelen

Tabouleh

Laat de bulgur afkoelen, bijvoorbeeld op een bakblik.

Verse ingrediënten

Tabouleh

Zorg voor verse spullen. Tabouleh is lekker wanneer alles een duidelijke, diepe smaak heeft.

Kruiden

Tabouleh

Hak de peterselie en de munt heel fijn met een koksmes of hakmes.

De tomaat

Tabouleh

Snij vervolgens de tomaat. Als laatste snijden we de ui, in hele fijne blokjes. De ui is overigens geen verplichting.

Alles in een kom

Tabouleh

Doe alle bestanddelen in een kom. De olijfolie mag er nu bij, 

Op smaak

Tabouleh

samen met het zout, een draai uit de pepermolen en

Mengen

Tabouleh

het sap van de citroen. Hussel alles door elkaar. Klaar!