Recept van Yvonne - Ratatouille met amaranth

Vegetarisch hoofdgerecht - 4 personen

Ratatouille met amaranth

Yes! Health time! Weer een nieuwe ster aan het firmament! Amaranth. Deze tuinplant geeft eetbare zaadjes, die er in de verte uitzien als gierst of couscous. Ze hebben een duidelijke grondsmaak, sterker dan bijvoorbeeld rode biet. Combineren met even geprononceerde smaken is dus de kunst, om tot een gebalanceerd gerecht te komen.

Ingrediënten

paar druppels Olijfolie
4 personen Ratatouille (klik voor recept)
naar behoeven Zout
250 gram Amaranth
paar takjes voor de garnituur Tijm

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Garneerring .

Stap voor stap

1x amaranth = 2x water

Ratatouille met amaranth

Maak een ratatouille zoals aangegeven in ons recept (klik op ratatouille in de ingrediëntenlijst). Zet tweemaal zoveel water op als u amaranth gaat koken en breng aan de kook.

Snufje zout

Ratatouille met amaranth

Doe zout in het water naar behoeven. Ongeveer zoveel als u voor pasta zou doen.

Koken

Ratatouille met amaranth

Kook de amaranth 20 minuten tot hij gaar is. Mocht onverhoopt het water teveel verdampen kunt u water bijvoegen. Giet af, laat goed uitlekken, controleer op smaak en zout eventueel iets bij indien nodig. Voeg een paar druppels olijfolie toe en roer door elkaar.

Serveertip

Ratatouille met amaranth

Stort de amaranth in een garneerring op het bord. Flankeer met ratatouille en garneer af met een takje verse tijm. Klaar!

Wijntip

Ratatouille met amaranth

Wohaa, da's een goeie. Hmm... In ieder geval rood want amaranth bevat dezelfde anthocyanen, sterk antioxidante flavonoïden die we ook tegenkomen in rode wijn. Niet te zwaar, en toch "bestand" tegen de gronderige smaak van de amaranth.... Dan zitten we toch gauw in de Loirevallei. Ik zeg: Reuilly of Sancerre.

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant