Recept van Yvonne - Tartaartje met mozzarella, spinazie en boterraap
Lekker, gezond en afgewisseld - Hoofdgerecht - 4 personen

.
.
.
.
.
.
.
Ingrediënten
Maak 4 tartaartjes van, naar keuze: |
|||
600 gram |
per 600g
|
€ 12,10 | |
600 gram (zelf hakken of malen) |
per 1400g
|
€ 32,80 | |
600 gram (zelf hakken of malen) |
per 200g
|
€ 4,95 | |
600 gram (zelf hakken of malen) |
per 200g
|
€ 4,40 | |
600 gram (zelf hakken of malen) |
per 200g
|
€ 6,60 | |
600 gram (zelf hakken of malen) |
per 200g
|
€ 6,00 | |
600 gram (zelf hakken of malen) |
per 200g
|
€ 5,90 | |
600 gram (zelf hakken of malen) |
per 200g
|
€ 3,60 | |
600 gram (zelf hakken of malen) |
per 200g
|
€ 5,75 | |
600 gram (zelf hakken of malen) |
per 1500g
|
€ 30,20 | |
600 gram (zelf hakken of malen) |
per 200g
|
€ 5,05 | |
En verder: |
|||
200 gram |
|
€ 2,90 | |
3 | Boterrapen, middelgroot | ||
350 gram | Bladspinazie | ||
naar behoeven | Olijfolie | ||
naar behoeven | Pijnboompitten | ||
naar smaak | Knoflook | ||
naar behoeven | Boter | ||
naar smaak | Paprikapoeder | ||
naar smaak | Zout & peper uit de molen | ||
1 stuk(s) |
|
€ 1,25 | |
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Oven met grill | |||
Garneerring | 2 | ||
Koekenpan | |||
Knoflookpers |
Stap voor stap
Voorbereiding:
- Maak in een garneerring of hamburgerpers 4 mooie tartaartjes en kruid ze met zout en peper of met onze meerdanvlees vleeskruidenmix.
- Gooi de spinazie in kokend water, en haal deze er na een minuut weer uit.
- Laat zo goed mogelijk uitlekken.
- Snijd de rapen in dunne plakken en kook deze in zout water tot ze beetgaar zijn.
Bereiding:

Bak de tartaartjes in een beetje olijfolie in een koekenpan. Nadat u ze de eerste keer omdraait kruidt u ze met met knoflook uit de pers.

- Stoof de rapen even op met wat boter.
- Sauteer de uitgelekte spinazie met wat pijnpitten in olijfolie. Breng op smaak met zout.
- Breng in een garneerring een laagje raapschijven aan.

- Bouw daarop een laag spinazie.
- Verwijder de garneerring.

Leg er vervolgens het tartaartje, niet te doorbakken, bovenop .

- Als laatste legt u een plak mozzarella op het torentje .
- Plaats het geheel nu heel even onder de salamander of in een oven met grill.
- Bestrooi de smeltende mozzarella met wat paprikapoeder. Klaar!
Serveertip:

Serveer dit heerlijke torentje van tartaar met wat wafelchips, liefst eigengemaakt.
Wijntip:

Een biertje kan natuurlijk ook, maar anders een jonge fruitige rode wijn.