Recept van Yvonne - Tartaartje met mozzarella, spinazie en boterraap

Lekker, gezond en afgewisseld - Hoofdgerecht - 4 personen

Tartaartje met mozzarella, spinazie en boterraap

.

.

.

Yvonne eet smakelijk

.

.

.

.

Yvonnn

Ingrediënten

Maak 4 tartaartjes van, naar keuze:

600 gram
per 600g
€ 12,10
600 gram (zelf hakken of malen)
per 1400g
€ 32,80
600 gram (zelf hakken of malen)
per 200g
€ 4,95
600 gram (zelf hakken of malen)
per 200g
€ 4,40
600 gram (zelf hakken of malen)
per 200g
€ 6,60
600 gram (zelf hakken of malen)
per 200g
€ 6,00
600 gram (zelf hakken of malen)
per 200g
€ 5,90
600 gram (zelf hakken of malen)
per 200g
€ 3,60
600 gram (zelf hakken of malen)
per 200g
€ 5,75
600 gram (zelf hakken of malen)
per 1500g
€ 30,20
600 gram (zelf hakken of malen)
per 200g
€ 5,05

En verder:

200 gram
€ 2,90
3 Boterrapen, middelgroot
350 gram Bladspinazie
naar behoeven Olijfolie
naar behoeven Pijnboompitten
naar smaak Knoflook
naar behoeven Boter
naar smaak Paprikapoeder
naar smaak Zout & peper uit de molen
1 stuk(s)
€ 1,25
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Oven met grill
Garneerring 2
Koekenpan
Knoflookpers

Stap voor stap

Voorbereiding:

  • Maak in een garneerring of hamburgerpers 4 mooie tartaartjes en kruid ze met zout en peper of met onze meerdanvlees vleeskruidenmix.
  • Gooi de spinazie in kokend water, en haal deze er na een minuut weer uit.
  • Laat zo goed mogelijk uitlekken.
  • Snijd de rapen in dunne plakken en kook deze in zout water tot ze beetgaar zijn.

Bereiding:

Tartaartje met mozzarella, spinazie en boterraap

Bak de tartaartjes in een beetje olijfolie in een koekenpan. Nadat u ze de eerste keer omdraait kruidt u ze met met knoflook uit de pers.

Tartaartje met mozzarella, spinazie en boterraap
  • Stoof de rapen even op met wat boter.
  • Sauteer de uitgelekte spinazie met wat pijnpitten in olijfolie. Breng op smaak met zout. 
  • Breng in een garneerring een laagje raapschijven aan.

Tartaartje met mozzarella, spinazie en boterraap
  • Bouw daarop een laag spinazie.
  • Verwijder de garneerring.

Tartaartje met mozzarella, spinazie en boterraap

Leg er vervolgens het tartaartje, niet te doorbakken, bovenop .

Tartaartje met mozzarella, spinazie en boterraap
  • Als laatste legt u een plak mozzarella op het torentje .
  • Plaats het geheel nu heel even onder de salamander of in een oven met grill.
  • Bestrooi de smeltende mozzarella met wat paprikapoeder.  Klaar!

Serveertip:

Tartaartje met mozzarella, spinazie en boterraap

Serveer dit heerlijke torentje van tartaar met wat wafelchips, liefst eigengemaakt.

 

Wijntip:

Tartaartje met mozzarella, spinazie en boterraap

Een biertje kan natuurlijk ook, maar anders een jonge fruitige rode wijn.