Recept van Erik - Visfilet, gepocheerd, met aromatische room

Recept met een ster - Hoofdgerecht - 6 personen

Visfilet, gepocheerd, met aromatische room

Voorbereiding:

  • Maak een lekkere visbouillon (klik hier voor het recept) te maken.
  • Steek de groenten uit met een appelboor en kook ze beetgaar.
  • Blancheer de haricots verts.

 

Bereiding:

  • Maak een smakelijk mengsel van witte wijn, visfumet en citroensap en
  • pocheer hier de visfilets in een koekenpan met hoge rand (enkele minuten).
  • Zorg voor een mooie structuur, dus niet de lang pocheren (anders valt de vis uit elkaar), en op een niet te hoog vuur.
  • Haal de vis uit de pan en reduceer het pocheervocht tot een derde.
  • Voeg de room toe en laat inkoken tot een mooie gladde saus is ontstaan.
  • Voeg vlak voor het serveren de gesneden bieslook toe.

Serveertip:
Zie afbeelding. Versier met een plukje Tahoon cress en wat Affilla cress.

Wijntip:
Een mooie, volle witte wijn, zoals , uit een Bourgondische Puligny Montrachet of Meursault, of een Cassis uit de Provence

 HulstDit recept is ook een goede suggestie voor uw kerstdiner.

Ingrediënten

Maak een keuze:

6 stuk(s)
per 100g
€ 3,30
6 stuk(s)
per 100g
€ 3,90
6 stuk(s)
per 100g
€ 3,05
6 stuk(s)
per 100g
€ 1,70
600 g Scholfilet
600 g Tarbotfilet
600 g Sliptongfilet

En verder:

2 Aardappels
2 Pastinaken
2 Winterpenen
40 Haricot vert
Naar behoeven Tahoon cress
Naar behoeven Affilla cress
50ml Room
2 el. Citroensap
naar behoeven Bieslook
naar smaak Zout
scheutje Droge witte wijn
200ml Visbouillon (klik voor recept)
Producten