Recept van Yvonne - Gestoofde paprika, gevuld met zoete aardappel en selderijknol

Ook een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht - Bijgerecht vegetarisch

Gestoofde paprika, gevuld met zoete aardappel en selderijknol

Leuk als garnituur, ook goed te doen als vegetarisch hoofdgerecht. Simpel te maken en presenteert erg leuk.

Ingrediënten

Zoveel als nodig Paprika
1 el. per halve paprika Knolselderij, parmentier gesneden
3 el. per halve paprika Zoete aardappel, parmentier gesneden
paar kleine stronkjes per halve paprika Broccoli
Olijfolie, extra vergine, naar smaak
Olijfolie extra vergine 'Il Grezzo' ongefilterd
naar smaak Zout en zwarte peper uit de molen

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Ovenschaal
Oven

Stap voor stap

Parmentier snijden

Gestoofde paprika, gevuld met zoete aardappel en selderijknol

Schil de zoete aardappel en de selderij en snij de groenten parmentier (oftewel - in blokjes van rond 1 cm- zie afbeelding).

Snijmethode parmentier

Koken

Gestoofde paprika, gevuld met zoete aardappel en selderijknol

Zet een pan met licht gezouten water op en kook de groenten beetgaar in 1-2 minuten. Giet af en laat uitlekken.

Paprika schoonmaken

Gestoofde paprika, gevuld met zoete aardappel en selderijknol

Snij de paprika doormidden en snij voorzichtig  de zaadlijst eruit. 

Vulling op smaak maken

Gestoofde paprika, gevuld met zoete aardappel en selderijknol

Giet een scheut olijfolie bij de groenten, breng op smaak met zout en peper. 

In de ovenschaal

Gestoofde paprika, gevuld met zoete aardappel en selderijknol

Giet en dun straaltje olie op de bodem van een vuurvaste schaal en leg de halve paprika's erin. Doe de groenten in de paprikahelften. Stoof ongeveer een uur de paprika op 180 ℃ in de oven. Klaar!

Broccoli stomen

Gestoofde paprika, gevuld met zoete aardappel en selderijknol

10 minuten voor u de paprika opdient stoomt u even de stronkjes broccoli in de magnetron gaar (2,5 minuut op 750W) en voegt u de gare stronkjes bij de de paprika in de oven.