Recept van Mats - Hanger steak (longhaas) van de grill

met gevulde paprika en witte rijst - Barbecuehoofdgerecht - 2

Hanger steak (longhaas) van de grill

Een barbecue-icoon: hanger steak! Heerlijk sappig en door en door smaak. Maak er niet teveel bij en omheen - de smaak van deze hangersteak, (longhaas)  is weergaloos!

Ingrediënten

2 stuk(s)
per 100g
€ 3,05
. Of:
2 stuk(s)
per 225g
€ 6,85
1 stuk(s)
€ 1,30
1 tn. Knoflook
1 Olijfolie

Garnituur (bijvoorbeeld):

1 Gestoofde paprika, gevuld met zoete aardappel en selderijknol
200 gram Rijst
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Barbecue - BBQ of
Grillplaat
Kernthermometer
Knoflookpers

Stap voor stap

Vlees kruiden

Hanger steak (longhaas) van de grill

Pak uw wet rub, dry rub, peper&zout of onze heerlijke meerdanvlees.nl-kruidenmix en kruid het vlees.

Knoflook uit de pers en olijfolie

Hanger steak (longhaas) van de grill

Wrijf het vlees in met olijfolie en pers er een teentje knoflook op uit. Minder mag natuurlijk ook.

Gloeiend hete grill

Hanger steak (longhaas) van de grill

Zorg dat uw barbecue of grillplaat gloeiend heet is. Leg het vlees erop en schroei de zijkanten snel dicht.

Afgaren en narijpen

Hanger steak (longhaas) van de grill

Verminder de warmtebron onder uw plaat of zoek een koeler plekje op op uw bbq en gaar het vlees in zo'n 3 minuten per zijde, afhankelijk van de dikte. Controleer de kerntemperatuur. Ideaal is rond de 52 ℃. Haal het vlees van het vuur en laat het 5 minuten narijpen om alle sappen egaal in het vlees te verdelen. Klaar!

Serveertip

Hanger steak (longhaas) van de grill

Serveer met een lekkere garnituur. Wij hebben gekozen voor gevulde paprika en witte rijst. Klik op de link voor het recept.

Wilt u eens een lekkere barbecuesaus zelf maken? Kijk dan naar onze recepten voor barbecuesauzen:

criolla  pebre  pico de gallo  chimichurri  Vinagrete