Recept van Erik - Hanger steak (longhaas) met gekonfijte sjalot in rodewijnsaus

Hoofdgerecht - 2

Hanger steak (longhaas) met gekonfijte sjalot in rodewijnsaus

Een Amerikaanse hit: hanger steak! Of toch niet? Hij heet bij ons gewoon longhaas. Niet iedere slager heeft hem. Hoewel....het stuk heet niet voor niets, in de niet-officiële vaktermen, "stukje van de slager". Slagers eten dit stuk namelijk graag zelf op - het "oogt"  niet mooi in de koelvitrine vanwege zijn onregelmatige vorm maar de smaak is fantastisch:) Heerlijk sappig en door en door smaak. Ditmaal en Frans receptje met sjalotten, rode wijn en heel veel boter....:)

Ingrediënten

Maak een keuze:

2 stuk(s)
per 100g
€ 2,95
2 stuk(s)
per 225g
€ 6,65

En verder:

1 stuk(s)
€ 1,25
voldoende Geklaarde boter (klik voor recept)

Garnituur (bijvoorbeeld):

150 gram p.p. Aardappelpuree (klik voor recept)
½, gestoofd Venkel

Saus:

4 st. Gekonfijte sjalot (klik voor recept)
paar klontjes IJskoude boter
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Kernthermometer
Koekenpan

Stap voor stap

Vlees kruiden

Hanger steak (longhaas) met gekonfijte sjalot in rodewijnsaus

Kruid het vlees met peper en zout of onze heerlijke meerdanvlees.nl-kruidenmix .

Sauteren

Hanger steak (longhaas) met gekonfijte sjalot in rodewijnsaus

Doe ruim (geklaarde) boter in een koekenpan. Laat goed heet worden en bak de longhaas een minuut per kant voor een mooie kleur.

Afgaren en narijpen

Hanger steak (longhaas) met gekonfijte sjalot in rodewijnsaus

Verminder de warmtebron  en gaar het vlees in zo'n 3 minuten per zijde, afhankelijk van de dikte. Controleer de kerntemperatuur. Ideaal is rond de 52 ℃. Haal het vlees van het vuur en laat het 5 minuten narijpen om alle sappen egaal in het vlees te verdelen. 

Saus

Haal de gekonfijte sjalot (zie recept) uit de pan, zet de saus op het vuur en klop er een paar klontjes ijskoude boter doorheen met een garde.

Serveertip

Leg op elke steak 2 sjalotten en overgiet met de saus. Serveer met een lekkere garnituur. Wij hebben gekozen voor aardappelpuree en gestoofde venkel