Recept van Yvonne - Gestoofde kweepeer

Heerlijk als garnituur - Bijgerecht

Gestoofde kweepeer

Kweeperen worden in ons land een beetje onderschat.  Nederlanders met een migratieachtergrond gaan er beter mee om, daar kunnen we het een en ander van leren. U vindt ze daarom ook vaker in de Turkse winkel dan bij de supermarkt waar u Hollandse boodschappen doet. Kweeperen zijn zalig, als je weet wat je er mee kunt. Bijvoorbeeld als bijgerecht, lekker fris en zoet tegelijk. Heerlijk. U kunt gestoofde kweepeer zowel warm als koud eten.

Ingrediënten

zoveel als nodig Kweepeer
1 el. per kweepeer Suiker

Stap voor stap

Schillen en snijden

Gestoofde kweepeer

Schil de kweeperen, verwijder het harde binnenste gedeelte en snijd ze in partjes. Snijd de partjes vervolgens in plakjes.

Koken

Gestoofde kweepeer

Zet de plakjes op in laag water en breng aan de kook. Temper de warmtebron en hou tegen de kook aan.

Suiker

Gestoofde kweepeer

Voeg per kweepeer een niet al te grote eetlepel suiker toe. Sluit de pan af en laat gaarstoven in ongeveer 7 minuten. Klaar!