Recept van Mats - Ibéricofilet uit de oven

In een korstje van broodkruim, peterselie en parmezaan - Hoofdgerecht - 4 personen

Ibéricofilet uit de oven

Heerlijk filet van Ibéricovarken. Ditmaal ingepakt in een fijne korst van brood, lardo, perterselie en parmezaanse kaas.

Ingrediënten

1 stuk(s)
€ 1,30
1 flinke scheut Olijfolie
1 bosje Peterselie
4 Bruine boterham
30 gram Gruyère
. of
30 gram Parmezaanse kaas
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Kernthermometer
Oven
Braadslee
Bakblik
Hakmolen

Stap voor stap

Wat hebt u nodig?

Ibéricofilet uit de oven

Stukje lardo, mooi stuk ibéricofilet, wat peterselie, paar boterhammen, stukje Parmezaan...

De korst maken

Ibéricofilet uit de oven

Snij de boterhammen in blokjes, korstje mag mee.

Grill aan, drogen

Ibéricofilet uit de oven

Leg ze op en bakblik en droog ze op 200 ℃ onder de grill van uw oven tot ze lekker knapperig zijn.

Lardo di Colonnata

Ibéricofilet uit de oven

Snij de lardo in kleine blokjes.

Hakmolen

Ibéricofilet uit de oven

Doe de toastblokjes in de hakmolen

Peterselie

Ibéricofilet uit de oven

Doe de peterselie (zonder al te veel steeltjes) en de kaas erbij

Draaien, en dan het spek

Ibéricofilet uit de oven

Laat de hakmolen draaien en voeg dan pas de lardo toe. Laat daarna weer draaien

Korst is klaar

Ibéricofilet uit de oven

tot u een mooi korrelig mengsel heeft dat met de hand te kneden is tot een bal

Vlees kruiden

Ibéricofilet uit de oven

Kruid het vlees met zout en peper of gebruik onze heerlijke meerdanvlees.nl vleeskruidenmix.

Vlees inpakken

Ibéricofilet uit de oven

Giet een scheutje olijfolie in een braadslee of ovenvaste schaal. Leg het vlees erop. Pak het vlees vervolgens in met de korst. Braad het vlees ca. 45 minuten op 180 ℃ in de heteluchtoven. De kerntemperatuur dient rond de 60-65 ℃ te zijn.

Garnituur

Ibéricofilet uit de oven

Heel lekker hierbij zijn gegrilde groenten, bijvoorbeeld courgette, aubergine en puntpaprika. Snij de in reepjes, leg ze in een vuurvaste schaal, scheutje olijfolie erover,  en bak ze samen met het vlees (de laatste 25 minuten ongeveer) in de oven. Snufje zout erop, kaar! 

 HulstDit recept is ook een goede suggestie voor uw kerstdiner.