Recept van Yvonne - Ibéricofilet left-over, als timbaal

Hoe kom ik van mijn restjes af? - Hoofdgerecht - 2 personen

Ibéricofilet left-over, als timbaal

Erik had gisteren een zalig dingetje gemaakt (zie recept)...en we kregen het niet op! Nou, weggooien is doodzonde, dus we gaan gewoon verder!

Ingrediënten

50-70 gram per timbaal Ibéricofilet uit de oven
70-100 gram per timbaal Aardappel
1 paar takjes Peterselie
. Boter

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Garneerring 2
Vijzel (de stamper)
Huishoudfolie
Oven

Stap voor stap

Pomme persillée

Ibéricofilet left-over, als timbaal

Hak de peterselie. Kook de aardappels en giet ze af. Voeg de peterselie en een klontje boter toe en prak eventjes door elkaar.

Timbaal

Ibéricofilet left-over, als timbaal

Leg een velletje huishoudfolie op de werkbank en plaats de ganeerringen erop. Doe een flinke laag aardappel in de ringen. Stamp stevig aan met de staper van een vijzel. Doe een eetlepel korst van het ibéricobraadstuk in de garneerringen, stamp aan.

Vlees erbij

Ibéricofilet left-over, als timbaal

Klontje boter erin, en vervolgens daar bovenop een flinke laag dun gesneden plakjes vlees.

Laatste laag

Ibéricofilet left-over, als timbaal

Als laatste laag vullen we de garneerring tot aan de rand op met aardappel. Goed aanstampen. Verwarm de timbaal met ring en al in de oven, ongeveer 30 minuten op 120 graden. Klaar.

Serveertip

Ibéricofilet left-over, als timbaal

Serveer met, bijvoorbeeld, gestoofde courgette. Glaasje witte wijn erbij, smullen!