Recept van Mirco Franceschini - Tagliata met balsamicoazijnsaus

Tagliata di manzo all'aceto balsamico - Hoofdgerecht - 4 personen

Tagliata met balsamicoazijnsaus

Tagliata is een veel voorkomend gerecht in de betere Italiaanse restaurants. Het betekent eigenlijk niets meer dan "gesneden". Wat ermee bedoeld wordt is een in reepjes gesneden, geroosterd stuk rundvlees, meestal de "costata" (rib-eye), de lombo (lende) of de "fiorentina" (T-bone). Tagliata is vrij makkelijk te maken. De truc is te leren wanneer u het vlees aan moet snijden en moet serveren, voordat het doorslaat en/of teveel afkoelt. 

Braad het vlees in de pan of op een  barbecue of grillplaat.

 

yvonne en erik

Ingrediënten

Maak een keuze:

2 stuk(s)
per 500g
€ 14,75
700 g
per 1000g
€ 33,75
3 stuk(s)
per 275g
€ 8,35
3 stuk(s)
per 250g
€ 9,30
3 stuk(s)
per 275g
€ 7,55
700 g
per 1000g
€ 28,65
700 g
per 1600g
€ 39,90
2 stuk(s)
Rib-eye grain fed Australisch
per 350g
4 stuk(s)
per 200g
€ 9,80
1 stuk(s)
per 1100g
€ 31,55
2 stuk(s)
per 450g
€ 12,15
3 stuk(s)
per 275g
€ 18,40
2 stuk(s)
per 500g
€ 15,20
2 stuk(s)
per 400g
€ 12,15
700 g
per 1000g
€ 38,80
700 g
per 1000g
€ 29,50
3 stuk(s)
per 250g
€ 8,05
3 stuk(s)
per 250g
€ 7,80
3 stuk(s)
per 250g
€ 10,55
3 stuk(s)
per 250g
€ 7,80
4 stuk(s)
per 150g
€ 5,75
4 stuk(s)
per 225g
€ 8,95

En verder:

1/2 tn. Hele teentjes knoflook
scheutje Olijfolie
1 el. Honing
naar smaak Zout&peper uit de molen
2 el. Balsamico
1 takje Rozemarijn
naar smaak Grof zeezout
150 ml Balsamicoazijnsaus (klik voor recept)
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Barbecue - BBQ
Barbecuegereedschap
Grillplaat
Aluminiumfolie
Koekenpan

Stap voor stap

Tagliata met balsamicoazijnsaus

Wij hebben een wishbone genomen. Mooi hoog.

Tagliata met balsamicoazijnsaus

Met een beetje olijfolie inwrijven.

Tagliata met balsamicoazijnsaus

Daarna met knoflook: half teentje op een vork prikken en wrijven over de gehele oppervlakte van het vlees.

Tagliata met balsamicoazijnsaus

Koekenpan met dikke bodem op hoog vuur zetten.

Tagliata met balsamicoazijnsaus
  • Vlees erin
  • Takje rozemarijn erop voor het aroma
  • 4 minuten braden aan 1 kant

Tagliata met balsamicoazijnsaus
  • Vlees omdraaien
  • Takje rozemarijn er weer op

Tagliata met balsamicoazijnsaus
  • Gebraden kant zouten met grof zeezout
  • Weer 4 minuten braden

Tagliata met balsamicoazijnsaus
  • Vlees uit de pan nemen
  • Rozemarijn gaat mee

Tagliata met balsamicoazijnsaus
  • Inpakken in zilverpapier
  • 5 minuten laten rusten

Tagliata met balsamicoazijnsaus
  • Indien aanwezig - bot verwijderen
  • Vlees in dunnen plakjes snijden
  • Serveren met de balsamicoazijnsaus (zie recept)
  • Lekker met ovengroenten en een gekonfijte sjalot  (zie recept)