Recept van Yvonne - Salade avocado en garnalen

Lekker fris - Voorgerecht - 6 personen

Salade avocado en garnalen

Een heerlijke variant op de traditionele garnalencocktail. Iets minder pittig van smaak dan zijn klassieke variant, wellicht daardoor door velen beschouwd als moderner, meer van deze tijd.

Ingrediënten

1 stuk(s)
per 500g
€ 25,35
. Of:
1 stuk(s)
per 500g
€ 14,35
3 Avocado's
12 druppels Citroensap
3 el. Mayonaise
3 el. Yoghurt
12 druppels Worcestershiresaus, ook wel Worcestersaus
1 vuistvol Bladsla
paar toefjes Peterselie
naar smaak Zout en witte peper
Producten

Stap voor stap

Klaar? Af!

Salade avocado en garnalen

Zet de ingrediënten klaar. U ziet het - veel is er niet voor nodig. Gebruikt u Hollandse garnalen - let dan goed op wat u in huis haalt. Er zit nogal wat prijsverschil in Hollandse garnalen.....en dat heeft een goede reden. Kies een eetrijpe avocado. Voor dit gerecht is een willekeurige bladsla OK. Op de afbeelding ziet u wasabirucola, maar het had best iets anders kunnen zijn. Het is meer voor het oog, in dit geval.

Avocado snijden

Salade avocado en garnalen

Snij om de pit van de avocado heen om deze in 2 gelijke helften te verdelen en verwijder de pit.

Avocado legen

Salade avocado en garnalen

Haal met een grote soeplepel het vruchtvlees van de halve avocado's uit de schil in één vlotte beweging. Hou de schil apart.

Vruchtvlees snijden

Salade avocado en garnalen

Snij het vruchtvlees in blokjes.

Bedja van sla

Salade avocado en garnalen

Maak op de borden een basis van bladsla voor het oog.

Garnalen en avocado

Salade avocado en garnalen

Voeg de garnalen bij de avocado, voeg citroensap en worcestershiresaus toe ...

Salade avocado en garnalen

...en meng voorzichtig door elkaar. Voeg nu achtereenvolgens de yoghurt en de mayonaise toe. Wij raden aan zelfgemaakte mayonaise te gebruiken. Klik hier voor het recept. Meng nogmaals voorzichtig en breng eventueel op smaak met zout (voorzichtig!!) en witte peper.

Afmaken

Salade avocado en garnalen

Schep het mengsel in de avocadoschillen, garneer af met een toefje peterselie. Klaar!

Vegetarisch Dit recept  heeft een vegetarische variant. Laat de garnalen achterwege of vervang ze met cashewnoten.