Recept van Mats - Hertencarpaccio

Mooi voorgerecht - Voorgerecht - 10 personen

Hertencarpaccio

De dag tevoren:
Maak een emulsie van de mayonaise, de honing, de balsamico, de mosterd en de room. Leg er een takje verse tijm in en laat een nacht trekken in de koelkast.

De dag zelf:
Zet de borden klaar. Doe op elke bord een klein beetje emulsie. Gooi de tijm weg. Smeer de emulsie met de bolle kant van een lepel over het centrale gedeelte van het bord - de emulsie moet niet zichtbaar zijn wanneer het bord af is.
Haal de plaatjes carpaccio uit de verpakking en haal van het eerste plaatje de bovenste laag folie af. Draai het plaatje nu om op het bord en verwijder het onderste velletje folie. Herhaal dit voor alle borden.
Bestrooi de borden met carpaccio losjes met verse rucola en rasp daar heel dunne plakjes Pamezaanse kaas overheen. Maak af met een scheut verse extra vergine olijfolie, het liefst ongefilterde. Garneer af met een takje verse tijm. Klaar!

Serveertip:
Carpaccio is lekker met brood. Wildcarpaccio ook. Wild combineert goed met zoet, dus wij adviseren een iets zoetere broodsoort, zoals maisbrood of, nog beter, briochebrood.

 HulstDit recept is ook een goede suggestie voor uw kerstdiner.

Ingrediënten

1 stuk(s)
per 850g
€ 39,45
paar krullen per bord Parmezaanse kaas
1 scheutje per bord Olijfolie
1 vuistvol Rucola
Verhoudingen per eetlepel: Mayonaise
paar druppels Balsamico
½ tl. Honing
paar takjes Tijm
1 el. Room
¼ tl. Fijne mosterd
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Truffelschaaf of
Komkommersnijder of
Mandoline