Recept van Yvonne - Gevulde eieren

Rauwkost - 8 personen

Gevulde eieren

Hollandser kun je het niet krijgen. Hoewel...de borrelbal haalt het gevulde ei wellicht nog in. Maar toch: wat een festijn, zelfgemaakte gevulde eieren! Lekker bij een zomerse lunch en heerlijk als bijgerecht op een oudhollands slaatje. En wat dacht u van Pasen? Top!

Voorbereiding:
Zorg voor zo vers mogelijke eieren. Bij wat oudere eieren is de dooier vaak naar één kant van het ei gezakt, en dat levert moeilijkheden op bij dit gerecht. Kook de eieren hard (10 minuten). Laat ze "schrikken" onder koud stromend water en pel ze. Laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.

Bereiding: 
Snij de eieren half door. Dit kunt u doen in de breedte of in de lengte. Als u het in de breedte doet moet u aan de onderkant van de eihelften een kapje afsnijden om te zorgen dat de eieren recht blijven staan. Haal de dooiers uit de eihelften en druk ze met een lepel door een zeef. Voeg zout, peper, mayonaise en boter toe en vermeng tot een glad geheel. Doe het mengsel in een spuitzak en garneer de eihelften ermee. Versier de eieren, bijvoorbeeld met een kappertje. Bewaar de eieren in de koelkast. Gekoeld zijn ze het lekkerst. Bewaar ze niet te lang, anders gaat het eimengsel donker kleuren. Dat is niet erg voor de smaak maar wel voor het oog.

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

paasbrunch Dit recept is leuk voor uw paasbrunch

Ingrediënten

4 Eieren
15 gram Boter op kamertemperatuur
1 tl. Mayonaise
naar smaak Zout en witte peper

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Spuitzak
Zeef