Recept van Yvonne - Salade van knolselderij

Rauwkost - 8 personen

Salade van knolselderij

Een simpele salade van geraspte knolselderij. Lekker bij een zomerse lunch en heerlijk als bijgerecht op een oudhollands slaatje. Even een tip of twee:

  • Gebruik hele knolselderij. Voorgeraspt kan natuurlijk ook maar die zijn gemiddeld iets droger, niet zo sappig.
  • Maak de sla een dag van tevoren. Dan marineert hij mooi door en wordt hij extra lekker.
 
Bereiding:
Maak de knolselderij schoon. Haal alle donkere plekken van de schil eraf, de sla moet mooi blank worden en die donkere plekken leveren lelijke donkere puntjes in de salade op.  Rasp de selderij met een fijne rasp in de keukenmachine. Vermeng met mayonaise tot een smeuïg geheel. Voeg naar smaak zout, peper en azijn toe. Het mengsel zal u wat aan de droge kant lijken. Dat klopt precies. Het zuur van de azijn en de mayonaise onttrekken naar verloop van tijd vocht uit de selderij, waardoor deze zacht en sappig wordt. Deze salade kunt u daarom het beste een dag van tevoren maken en een nacht in de koelkast bewaren. Meng voor het opdienen de salade nog een keer goed door elkaar. Klaar!
 
Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

Ingrediënten

1 Knolselderij
naar behoeven Mayonaise
naar smaak Azijn
naar smaak Zout en witte peper

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Keukenmachine